Datum: 25/10/2012 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Barda loodst Genk langs Sporting Lissabon
Fabian Morren
| 0 reacties
Barda loodst Genk langs Sporting Lissabon
Foto: © SC

RC Genk heeft een grote stap richting zestiende finales van de Europa League gezet. De Limburgers maakten zetten een scheve situatie tegen Sporting Lissabon nog recht: 2-1. Genk leidt in zijn groep met 7 op 9.

Fabian Morren in Genk

De wedstrijd had uitstekend kunnen beginnen voor Genk. Al na twee minuten werd een poging van Vossen van de lijn gekeerd. Wat later viel er wel meteen een goal aan de overkant. Uit een hoekschop, die er eigenlijk geen was, scoorde Stijn Schaars de 0-1. De Nederlandse middenvelder werd helemaal vrijgelaten en had alle tijd en ruimte om het leer binnen te trappen. De bal week uiteindelijk af en zo werd doelman Kristof Van Hout op het verkeerde been gezet.

Genk reageerde met een kopbal van Koulibaly (die naast belandde, red.) en een schot van De Ceulaer in de handen van Rui Patricio. In een leuke eerste helft kwam Genk na 24 minuten toch weer langszij. Benji De Ceulaer kopte aan de tweede paal het leer voorbij Patricio. Ook nadien bleef het een aangename eerste helft, met vooral nog een uitstekende kans voor de bezoekers. Jeffren vond in extremis nog Van Hout op zijn weg. 

De tweede helft begon met enkele afstandsschoten van Sporting, maar het was Genk dat het dichtst bij de voorsprong kwam. Anele besloot oog in oog met Rui Patricio huizenhoog over. Sporting reageerde op die reuzekans met een schot van Jeffren, dat prima gepareerd werd door Kristof Van Hout. Wat bij de bezoekers vooral opviel, is dat er geen gebrek is aan technische kwaliteiten. Het rendement ligt echter een stuk lager. Frank Vercauteren weet dus waaraan hij tijdens de komende weken zal moeten werken.

Sporting had nog niet gewonnen en een zege was dus broodnodig. De Portugezen toonden dan ook na rust hun aanvallende intenties. Toch bleef het gevaar vaak beperkt tot schoten vanuit de tweede lijn. Zo trapte de Nederlander Schaars onder meer over de kooi van Van Hout. Met nog iets minder dan een uur te spelen haalde trainer Been De Ceulaer naar de kant. Plet was zijn vervanger, maar de Nederlander kon de ingreep van zijn coach geen kracht bijzetten. Plet was onzichtbaar en Genk moest zich noodgedwongen voornamelijk beperken tot verdedigen.

Barda
Met nog een kwartier op de klok moest Sporting met tien verder. Boulahrouz haalde de doorgebroken Monrose neer en kreeg zijn tweede geel onder de neus geduwd. Met een man meer, en de inbreng van Barda, ontwikkelde Genk naar het einde toe toch nog wat druk. Nadat Barda zijn schot eerst nog gekeerd worden door Rui Patricio, kopte hij de hoekschop nadien tegen de netten.  

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Koulibaly Kalidou   90' -
Ferreira José Nadson A 90' -
Hamalainen Brian 90' -
Buffel Thomas 90' -
Anele Ngongca 90' -
Gorius Julien A   90' -
Joseph-Monrose Steeven 83' -
De Ceulaer Benjamin 62' -
Vossen Jelle 93' -
  Bank G Beoordeel
Köteles Laszlo -  
Tshimanga Derrick -  
Hubert David -  
Plet Glynor 28' -
Barda Elyaniv 7'  
Limbombe Anthony -  
Kumordzi Bernard Yao 255' -

Sporting Lissabon Sporting Lissabon

  Speler G Beoordeel
Rui Patricio 90' -
Cédric 90' -
Rojo Faustino Marcos Alberto   90' -
Boulahrouz Khalid   90' -
Pranjic Danijel 58' -
Silva Adrien A 81' -
Schaars Stijn 90' -
Rinaudo Fabian   90' -
Insua Emiliano 90' -
Van Wolfswinkel Ricky 90' -
  Bank G Beoordeel
Capel Trinidad Diego 32' -
Viola Valentín Nicolás 29' -
Herbeleef KRC Genk - Sporting Lissabon

Vooraf