Speeldag: Speeldag 3
Stadion: St. James Park
Club Brugge verliest met kleinste verschil in Newcastle
Sander De Graeve

Club Brugge verloor donderdagavond bij Newcastle. Een gelijkspel was mogelijk maar Brugge morste met de kansen. Een kopbal van Bacca ging via de grond over het doel van Harper. De 1-0 werd gescoord door Obertan na balverlies van Odjidja.

Club Brugge ging donderdagavond op bezoek bij Newcastle United. De Engelse eersteklasser liet spelers als Ben Arfa, Coloccini en Cabaye rusten. Brugge wou na de winst van Genk tegen Sporting Lissabon niet onderdoen.

De eerste kans was meteen voor Club Brugge, doelman Harper kon redding brengen op zijn schot. Brugge ligt in de beginfase zeker niet onder en Odjidja kan knallen. Het schot van de middenvelder ging ver over.

Na tien minuten mocht Club van geluk spreken dat de ref geen strafschop floot na een duw van Buysse in de rug van Cissé. Even later pakt Jorgacevic uit met een goede redding op een kopbal van alweer Cissé.

Even paniek toen na twintig minuten Bacca kermend van de pijn neerging na een contact met Tioté. De spits greep naar de knie en even zag het er niet goed uit voor de Colombiaan. Hij kon echter na verzorging doorspelen.

Mooi moment in de 24e minuut. De fans van Newcastle respecteren de minuut applaus ter herdenking van François Sterchele. De Engelse fans gedragen zich als echte gentlemen.

Club Brugge heeft in de eerste helft heel wat mogelijkheden op de counter, de ploeg speelt ze echter nooit goed uit. Refaelov en Lestienne behielden het overzicht meermaals niet. Op het eind van de eerste helft kreeg Cissé een heleboel kansen maar de spits zat duidelijk niet in vorm.

Op het enige goede schot van Cissé had Jorgacevic een mooie redding in huis. De eerste helft eindigt zo op 0-0.

Aan het begin van de tweede helft één wijziging bij Newcastle, Shola Ameobi kwam naast zijn broer Sammy spelen. Vurnon Anita bleef binnen. Na drie minuten in de tweede helft speelde Odjidja na een goede aanval de bal pardoes in de voeten van Ameobi. Die trok zijn diesel op gang en kon Obertan vrij voor Jorgacevic brengen. De Fransman werkte beheerst af. 1-0 voor Newcastle.

Refaelov kon even na de 1-0 de handen van Harper testen, die duwde goed in hoekschop. Het was meteen de laatste actie van Refaelov. Trickovski kwam hem na tien minuten in de tweede helft vervangen.

Lestienne kon rond het uur bijna Bacca bereiken met een lage voorzet. De bal was net te scherp voor de Colombiaan. Een minuutje later kapte Lestienne in de zestien zijn man uit. Bacca kon koppen op zijn voorzet maar de bal ging via de grond over. Die bal moest er eigenlijk in.

Vadis Odjidja leidde met opnieuw een slechte pass een gevaarlijke tegenaanval voor Newcastle in. Ferguson schoot de vrije trap die erop volgde gelukkig over. Alan Pardew gooide nog twee van zijn basisspelers de strijd in, Coloccini en Cabaye.

Na de 1-0 en de kans van Bacca verwaterde de wedstrijd. Beide ploegen kregen nog wat halve kansen. Al bij al had Jorgacevic afgezien van die goal weinig werk in de tweede helft. Club Brugge kon nog eens dreigen via twee goede acties van Trickovski maar de match eindigde op een 1-0 verlies voor de Bruggelingen tegen het b-elftal van Newcastle.