Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Genk geeft voorsprong uit handen tegen Rapid Wien

Racing Genk kon donderdagavond geen afstand nemen van Rapid Wien. De Limburgers hadden lange tijd uitzicht op een nieuwe driepunter na een wereldgoal van Gorius maar Sabitzer zorgde in het slot van de wedstrijd voor de gelijkmaker.

Robby Morren in Genk

Mario Been had geen verrassingen in petto. Hij begon met de elf die een uitstekende partij afwerkten tegen Lierse. Het contrast met die wedstrijd tegen de Pallieters was nochtans groot in de aanvangsfase. De openingsminuten waren volledig voor de bezoekers. Al in de vierde minuut kon Schaub van in de zestien besluiten maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Minuten later kwam Genk opnieuw heel goed weg toen Koulibaly een schot van Dibon voor de lijn keerde.

Zlatan Gorius

De blauwhemden namen de wedstrijd stilaan meer in handen en de combinaties en mogelijkheden volgden. Vossen dook alleen voor doelman Novota op maar het Oostenrijkse sluitstuk redde met de benen. Na twintig minuten was het wel raak en hoe! Gorius had woensdag duidelijk naar Zlatan Ibrahimovic gekeken en demonstreerde ook zijn fluwelen traptechniek. Hij kreeg de bal van Camus en trapte vanop zo'n 25 meter staalhard maar loepzuiver in de kruising. (1-0) Deze goal was genieten voor elke voetballiefhebber.

Eén keer kwam Genk nog heel goed weg in de eerste helft . Boyd kopte het leer voor doel maar Koulibaly trapte net voor de doellijn half naast de bal waardoor het nog even heel warm werd. Tot grote opluchting van de Fransman ging de bal over. Racing mocht met een voorsprong gaan rusten.

Tshimanga treft de lat

De tweede helft bleef aangenaam en spannend met twee ploegen die wilden voetballen. De beste mogelijkheden waren voor de Limburgers maar de dubbele voorsprong bleef uit. Na een hele mooie combinatie tussen Buffel en De Ceulaer knalde Tshimanga op de lat. Minuten later schilderde Camus het leer op het hoofd van Vossen maar die kopte onbegrijpelijk naast.

Het spel bleef goed op en neer gaan en Köteles greep enkele keren prima in. Toen Hofmann de bal buiten het bereik van de Hongaarse doelman plaatste ging die net over. Genk plooide te ver terug en een tiental minuten voor affluiten was de gelijkmaker een feit. Sabitzer mocht een voorzet vanop links volledig ongehinderd hard voorbij Köteles koppen. (1-1) In de extra tijd leverde Gorius nog een uitstekende knal af maar het leer ging nipt naast.

Genk zet zijn indrukwekkende reeks verder en is nu al 13 wedstrijden op rij ongeslagen. Toch zal gelijkspel voor een wrange nasmaak zorgen bij de troepen van Mario Been die al met één been in de volgende ronde hadden kunnen staan indien ze efficiënter waren geweest.