Reactie Gorius: "Ik voel me nu beter dan vorig seizoen"

Gorius: "Ik voel me nu beter dan vorig seizoen"
Foto: © SC

Met een snoeiharde knal in de kruising bracht Julien Gorius Genk op voorsprong tegen Rapid Wien. Het was al de derde treffer in evenveel Europa League-wedstrijden voor de Fransman.

Robby Morren in Genk

"Ik weet niet of dat mijn mooiste doelpunt is", lachte Gorius. "Ik heb er ook mooie gemaakt bij KV Mechelen maar dit is wel een doelpunt in de Europa League en het levert een punt op."

Door een late gelijkmaker van Sabitzer moest Genk vrede nemen met een gelijkspel. "We hadden een grote stap richting kwalificatie voor de volgende rond kunnen zetten. Het is jammer dat we die voorsprong niet konden vasthouden. We hadden kansen om een tweede keer te scoren in de tweede helft maar we waren niet efficiënt genoeg."

"Rapid Wien is van hetzelfde niveau als Dinamo Kiev"

In het slot plooide Genk te ver terug en viel de onvermijdelijke tegengoal. "We hadden het fysiek heel moeilijk in het laatste kwartier", gaf Gorius toe. "Het is spijtig dat die gelijkmaker viel maar een gelijkspel is niet slecht." De middenvelder was onder de indruk van de kwaliteiten van de tegenstander. "Rapid Wien is een hele goede ploeg, ik vind dat ze bijna hetzelfde niveau halen als Dinamo Kiev."

Gorius verkeert momenteel in een prima vorm. "Ik voel me nu beter dan vorig seizoen, ook fysiek." Hij scoort tegenwoordig aan de lopende band. "Het doet natuurlijk deugd om doelpunten te maken."

Zondag wacht alweer de topper tegen Club Brugge. "We hebben maar twee dagen om te recupereren, dat is weinig. Maar we zitten wel met een goed gevoel na 13 wedstrijden zonder nederlaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties