Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Gerhard Hanappi Stadion

Rapid Wien - KRC Genk (Europa League 2013/2014)

Wedstrijd van Speeldag 4 uit de Europa League 2013/2014 tussen Rapid Wien en KRC Genk.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+3
 Gele kaart voor Guido Burgstaller

90
Vervangen Fabien Camus
Ingevallen Bernard Yao Kumordzi

88
Schitterende save van Köteles op een poging van Behrendt. Genk komt goed weg.
86
Vervangen Steffen Hofmann
Ingevallen Dominik Starkl

82
Buffel met de goede actie, zijn schot gaat over. Buffel groeit in de wedstrijd.
81
Vervangen Branko Boskovic
Ingevallen Brian Behrendt

80
Wat heeft Racing Genk nog in de tank zitten met nog een dikke tien minuten voor de boeg?
80
 Gele kaart voor Steffen Hofmann

77
Vervangen Marcel Sabitzer
Ingevallen Guido Burgstaller

71
Wat een kans voor Jelle Vossen. Vlak voor hij kan afdrukken struikelt hij. Novota is er als de kippen bij om de bal in hoekschop te werken.
67
Petsos trapt de bal op Hyland. Wenen voert de druk op.
65
De vrije trap van Gorius wordt afgeweken en gaat in hoekschop.
64
Vrije trap voor Genk op een gevaarlijke plaats.
62
Schaub met een dot van een kans. Hij ziet zijn bal naast de kooi van Köteles gaan.
61

Goal
Doelpunt van Thomas Buffel (Fabien Camus)
Mooie voorzet van Fabien Camus. Buffel werkt de bal knap in doel.
58
Hyland probeert het van erg ver. Zijn bal gaat hoog over.
57
Er zijn vanavond iets meer dan 34.000 supporters aanwezig in het Ernst Happelstadion.
55
De kopbal van Trimmel valt maar juist naast. Genk komt goed weg.
54
Genk moet risico's nemen. Kara redt met een goede tackle de meubelen voor Racing Genk.
48
Eerste kans van de tweede helft. De 18-jarige Schaub ziet zijn schot afwijken op de rug van Koulibaly.

Rust
Rapid Wien - Racing Genk: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+2

Goal
Doelpunt van Terrence Anthony Boyd (Christopher Trimmel)
Vlak voor affluiten van de eerste helft komt Genkt toch nog op achterstand. Boyd maakt er met zijn tweede van de avond 2-1 van.
45
Wat een kans voor Wien. Schaub met de goede actie, maar Boyd kan de bal net niet in doel werken.
40

Goal
Doelpunt van Terrence Anthony Boyd (Onbekend Onbekend)
Op een corner knikt een verdediger eerst de bal tegen de paal, in de herneming gaat de bal dan toch binnen via Boyd.
39
Prachtige knal van Petsos. Köteles met een broodnodige parade.
38
Wat een aanval van Genk. De knal van De Ceulaer was goed, maar Novota pareert de bal. In de herneming schiet Anele de bal binnen, maar hij staat buitenspel.
37
De supporters van Genk moeien zich. Forza Racing galmt door het stadion.
36
Op een schitterende voorzet van Buffel kop Vossen de bal nipt naast.
32
Racing Genk houdt de boel goed gesloten achterin. Het ziet er goed uit voor de Limburgers.
28

Goal
Doelpunt van Serigne Modou Kara Mbodji (Onbekend Onbekend)
Kara schiet de strafschop staalhard voorbij Novota.
28
Strafschop voor Genk. Novota met de charge op De Ceulaer, de scheidsrechter twijfelt niet.
27
 Gele kaart voor Jan Novota

26
Sabitzer knalt de vrije trap recht in de muur.
25
Een fout van De Ceulaer vlak voor de 16 meter. Een gevaarlijke plaats voor een vrije trap.
24
Prachtige pass van Benji De Ceulaer op Jelle Vossen. Hij kan de bal net niet meenemen.
23
Al voor de vijfde keer in de wedstrijd loopt er een Genk-speler buitenspel.
21:04
Genk begint aan zijn vierde wedstrijd in deze Europa League-jaargang. De Limburgers staan op kop in hun groep en kunnen zich vanavond kwalificeren voor de volgende ronde. Dan moeten zij hun wedstrijd winnen en hopen dat Dynamo Kiev wint van FC Thun.
20
Gorius met dom balverlies. Boyd kan aanleggen, Köteles pakt de bal in twee tijden.
17
De wedstrijd kabbelt rustig verder. Genk heeft voorlopig geen moeite om de Oostenrijkers op te vangen.
14
De voorzet van Camus is net iets te ver voor Vossen. Mooie actie van de Limburgers.
12
Camus met een knal van ver. De bal waait hoog over. Racing Genk komt stilaan in de wedstrijd.
9
Tshimanga met de goede actie. Zijn schot wordt afgeblokt.
6
Racing Genk kan rekenen op meer dan 1000 meegereisde fans.
5
De thuisploeg controleert in de openingsfase de wedstrijd. Racing Genk laat het balbezit aan Rapid Wien.