Genk vergeet zich te kwalificeren

Racing Genk heeft de kans laten liggen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde in de Europa League. Op het veld van Rapid Wenen kwamen de Limburgers niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De wedstrijd tegen de Oostenrijkers diende zich aan als een interessante partij. Genk stond op kop in groep G terwijl Rapid Wenen dringend een driepunter nodig had om na de winterstop toch nog Europees voetbal te spelen.

Eerste helft
Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. De Oostenrijkers hadden veel baloverwicht maar dat resulteerde niet echt in doelkansen. Na goed tien minuten spelen kwamen de Limburgers beter in de match. Een poging van Camus waaide hoog over.

Na twintig minuten spelen leed Gorius dom balverlies op het middenveld. Boyd legde aan, maar de Amerikaanse spits van Rapid Wenen zag zijn schot in twee tijden gepareerd worden door Laszlo Köteles.

Op het halfuur was Racing Genk opnieuw gevaarlijk. Vossen zag zijn schot van de lijn gekeerd door een Oostenrijkse verdediger. In de herneming pikte De Ceulaer de bal op, hij kopte naar doel maar werd omver geblazen door doelman Novota. De scheidsrechter twijfelde niet en wees naar de stip. Kara schoot de bal staalhard voorbij de Oostenrijkse doelman.

Genk leek makkelijk het einde van de eerste helft te halen met een 1-0 voorsprong. Maar vijf minuten voor affluiten kon Boyd op hoekschop de gelijkmaker binnen koppen. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kregen de Genkenaars nog een koude douche. Opnieuw Boyd was de kwelduivel van dienst. Genk ging met een 2-1 achterstand de rust in.

Tweede helft
Na de koffie was het de thuisploeg die het heft in handen nam. De Oostenrijkers hadden veel balbezit maar kwamen niet echt in de buurt van Köteles. Genk kon daar in eerste instantie maar weinig tegenover zetten. Op het uur kwamen de Limburgers er dan toch een keer gevaarlijk uit. Op een voorzet van Fabien Camus kon Thomas Buffel de bal simpel binnentikken.

Genk kwam beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Gorius op een interessante plaats leverde helaas niet veel op. Austria Wenen wou toch nog iets tonen aan de 34.000 toeschouwers, en voerden de druk op. Echte kansen konden ze echter niet afdwingen.

Twintig minuten voor affluiten was Genk daar opnieuw. Een voorzet van Buffel waaide over alle verdedigers tot bij Jelle Vossen. De Rode Duivel kon aanleggen, maar struikelde op het natte veld. Doelman Novota kon de bal net op tijd ontzetten.

Nadien verwaterde het spel een beetje en was het wachten tot in de slotfase. Invaller Behrendt poeierde de bal richting de winkelhaak, maar Köteles zorgde er met een onwaarschijnlijke redding voor dat Genk toch met een puntje terugkeerde naar België.