Datum: 26/02/2015 18:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
Anderlecht na onterechte penalty uit Europa League
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Anderlecht na onterechte penalty uit Europa League
Foto: © Photonews

Anderlecht mag zich bestolen voelen. Op het veld van Dinamo Moskou kwamen ze op voorsprong via Mitrovic, maar een snelle tegengoal in de tweede helft trok de stand gelijk. Maar de penalty die de beslissing bracht, had nooit gegeven mogen worden.

Anderlecht kende een heel moeilijk wedstrijdbegin. De Russen begonnen met een blitzkrieg en het was alle hens aan dek. Mitrovic was meer op de eigen helft te vinden dan op die van Dinamo en dat wil toch wel al iets zeggen.

Conte moest het op rechts zien te rooien omdat Najar niet fit was geraakt. Maar ook de Guineeër kon amper zijn tegenstander voorbij geraken. Het leek alsof Valbuena een sixpack red bull had gedronken, want de Fransman was overal te vinden. Echt grote kansen kwamen echter ook niet uit het veldoverwicht.

Mitrovic met de voorsprong

En dan, als donderslag bij heldere hemel was daar ineens Aleksandar Mitrovic, die door iedereen aan Russische zijde vergeten werd. Conte trapte, Tielemans beroerde het leer nog even en Mitrovic kon tot zijn eigen verbazing volledig vrij intrappen. Even hadden ze bij Anderlecht zelfs niet door dat ze op voorsprong stonden.

De enige kans van de eerste helft en onmiddellijk raak. Hasi had het niet beter kunnen uittekenen. Geen mens had trouwens een duit voor de kansen gegeven als je zag hoe het middenveld die eerste helft afgetroefd werd en Tielemans amper in het spel betrokken kon worden.

Onterechte penalty

Maar wat een wedstrijd van de Portugees Rolando. Gisteren bewierrookten we hem nog even en dat was niet onterecht. De verdediger is onverzettelijk en zelfs voor amper zes maanden kan Anderlecht er zijn profijt uit halen.

De tweede helft was amper onderweg of het stond al 1-1. Deschacht pakte nog uit met een goeie tackle, maar Kozlov was goed gevolgd en pakte uit met een pegel. Proto miskeek zich volledig op het schot en ging redelijk de mist in.

Alles in de aanval

En het ging van kwaad naar erger. N'Sakala maakte een kwartiertje later een overtreding. Buiten de zestien, maar de ref gaf toch strafschop na overleg met zijn lijnrechter. Proto pakte de zestienmeter van Kokorin, maar zijn maats vergaten het strafschopgebied binnen te lopen en zo kon Yusupov makkelijk binnentikken. Een fout van de ref en van de verdedigers.

Anderlecht ging voluit in de aanval, maar kwam goed weg toen N'Sakala redding kwam brengen bij de perfecte counter van Dinamo. Hasi smeet Leya Iseka en Cyriac mee in de aanval en er kwam nog een slotoffensief, dat echter niks meer opleverde. De ruimte werd door Kuranyi echter uitgebuit en met 3-1 was het helemaal gedaan.

Opstellingen

Dinamo Moskou Dinamo Moskou

  Speler G Beoordeel
Dzsudzsak Balazs 68' -
Gabulov Vladimir 90' -
Kozlov Aleksey 90' -
Hubocan Tomas   90' -
Samba Christopher 90' -
Büttner Alexander 90' -
Denisov Igor 90' -
Yusupov Artur  90' -
Vainqueur William 90' -
Dzsudzsak Balazs 90' -
Valbuena Mathieu   84' -
Kokorin Aleksandr 90' -
  Bank G Beoordeel
Jonov Aleksei 22' -
Kuranyi Kevin 6'  
Romashchenko Miroslav -  
Zobnin Roman -  
Zhirkov Yuri A -  
Shunin Anton -  
Cherchesov Stanislav -  
Texeira Douglas Franco -  
Rothenberg Boris -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 6
Vanden Borre Anthony 90' 7
Rolando 90' 8
Deschacht Olivier   90' 0
N'Sakala Fabrice 90' 6
Dendoncker Leander 81' 8
Tielemans Youri A 71' 6
Defour Steven 90' 8
Conté Ibrahima Sory 82' 7
Mitrovic Aleksandar 90' 6
Acheampong Frank Opoku 90' 5
  Bank G Beoordeel
Najar Rodriguez Andy Aryel 19' 5
Leya Iseka Aaron 9'  
Cyriac Gohi Bi 8'  
Colin Maxime -  
Hasi Besnik -  
Heylen Michaël -  
Roef Davy -  
Nuytinck Bram -  
Herbeleef Dinamo Moskou - Anderlecht

Vooraf

Europa League

 1/16 Finales (T)