andAnderlecht
dmoDinamo Moskou
Datum: 19/02/2015 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht vergeet te scoren na Europese demonstratie
Anderlecht vergeet te scoren na Europese demonstratie
Foto: © Photonews

The perfect plan, uitgevoerd door de 'Hasi's Eleven'. Een grote Europese avond in het Astridpark... enkel die verdomde goal ontbrak. En nochtans hadden de jongens van Hasi, onder leiding van een schitterende Tielemans, daar genoeg kansen voor. Maar dit Dinamo is niet sterker...

Johan Walckiers en Cédric De Volder in Anderlecht

We geven Besnik Hasi volmondig gelijk: Anderlecht kan officieel altijd iets meer tegen grotere tegenstanders, vooral in Europa dan. Als we daarvan een exponent moeten zoeken, doen we dat niet al te ver. Youri Tielemans, bankzitter de laatste weken, toonde in Europa terug uit welk hout hij gesneden is.

Tielemans uitmuntend

Als we één woord moeten gebruiken om de eerste helft van Tielemans te beschrijven, komt 'compleet' dicht in de buurt. Tackelen, verdelen, schieten, lopen, dirigeren,... het hele arsenaal dat we de afgelopen weken zo veel zagen ontbreken, kwam aan bod. George Clooney die de ideale casino-overval beraamde...

Onder aanvoering van zijn tiener domineerde Anderlecht de debatten met een bedrijvige Mitrovic als luitenant, Brad Pitt uit Ocean's Eleven, Twelve en Thirtheen zeg maar. En eigenlijk had dat beloond moeten worden met de volle buit. 

Maar doelman Gabulov verhinderde Mitrovic, Defour, twee keer Deschacht en Acheampong om te scoren. In de tweede helft had Mitrovic dan al snel een zelfafgedwongen dot van een kans, maar de bal hobbelde naast.

Hallo Vainqueur?

Hallo, William Vainqueur? Nog veel noten op je zang? "Als we ons normaal niveau halen, moet Anderlecht geen probleem zijn", zei die. Wel, Dinamo had problemen. En redelijk veel, want ze kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Het was één van die ouderwetse Europese avonden in een kolkend Park. 

Proto had wel twee goede reddingen in huis na een foutje van een overigens sterke Deschacht en op een afstandsschot van Dzsudzsak. In de tweede helft leek Dinamo op een gegeven moment te gaan drukken, maar toen pakte Büttner zijn tweede gele. 

Tegen tien drongen de Brusselaars nog sterk aan, maar vergaten te scoren. Anderlecht toonde zich alweer in Europa, maar wat de perfecte avond had kunnen worden, werd een beetje verpest door het ontbreken van een doelpunt. Brad Pitt heeft het ook wel eens een beetje verpest in de Ocean's. Volgende donderdag herkansing.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 9
Vanden Borre Anthony   83' 7
Rolando 90' 6.5
Deschacht Olivier 90' 9
N'Sakala Fabrice 90' 7
Dendoncker Leander 90' 8
Tielemans Youri 90' 8.5
Defour Steven 67' 8
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 7.5
Mitrovic Aleksandar 90' 7.5
Acheampong Frank Opoku 86' 7
  Bank G Beoordeel
Colin Maxime 23' 6.5
Leya Iseka Aaron 7'  
Kabasele Nathan 4'  
Cyriac Gohi Bi -  
Heylen Michaël -  
Nuytinck Bram -  
Roef Davy -  

Dinamo Moskou Dinamo Moskou

  Speler G Beoordeel
Dzsudzsak Balazs 70' -
Gabulov Vladimir 90' -
Kozlov Aleksey   90' -
Hubocan Tomas 90' -
Samba Christopher 90' -
Büttner Alexander     75' -
Yusupov Artur   90' -
Vainqueur William 90' -
Dzsudzsak Balazs 69' -
Valbuena Mathieu 80' -
Kokorin Aleksandr 90' -
Kuranyi Kevin 51' -
  Bank G Beoordeel
Denisov Igor   39' -
Zhirkov Yuri 20' -
Jonov Aleksei 10' -
Zobnin Roman -  
Shunin Anton -  
Rothenberg Boris -  
Texeira Douglas Franco -  
Herbeleef Anderlecht - Dinamo Moskou

Vooraf