andAnderlecht
dmoDinamo Moskou
Datum: 19/02/2015 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Hasi vreest en hoopt: "Héél sterke ploeg, maar wel ruimte"
Hasi vreest en hoopt: "Héél sterke ploeg, maar wel ruimte"
Foto: © Photonews

Anderlecht mag Europees weer aan de slag en wedden dat Besnik Hasi blij is? Met Europese wedstrijden kan hij zijn jong team immers blijkbaar makkelijker vooruitjagen dan als ze enkel competitie moeten spelen. Wel, haal de zweep maar boven.

Door Johan Walckiers

"We weten dat we iets meer kunnen als het een Europese wedstrijd is", zei Hasi gisteren nog. Voor één keer gaat ook niemand daar een probleem van maken. Prestaties in Europa geven immers ook een boost in de competitie. Twee vliegen in één klap, zeg maar. 

Zelfde sterkte als Dortmund en Arsenal

En Hasi begon zijn persbabbel zoals hij er dit seizoen al zes afwerkte, telkens voor een CL-match. Maar volgens hem zit er dan ook geen verschil tussen Dinamo en teams genre Dortmund, Arsenal en Galatasaray. "Moesten zij in onze groep gezeten hebben, zouden ze hetzelfde gedaan hebben als wij", liet Hasi optekenen.

"Ik volg het Russische voetbal en het is een heel sterke tegenstander. Volgens mij zijn zij de enigen die Zenit kunnen bedreigen. Ik ken bijna al hun spelers en dat wil wat zeggen. Het zijn allemaal internationals of ex-internationals", zag de Kosovaar.

Liefst had ik compleet gestaan

Dat Anderlecht op de toppen van zijn tenen zal moeten spelen, stond al vast bij de loting. Maar die toppen zijn ondertussen al serieus afgesleten. "Ik had het liefst van al compleet gestaan", zuchtte Hasi. "Conte, Mbemba en Praet, dat is al een serieuze aderlating. En als daar nog Defour bijkomt..."

Drie van de beste spelers van Anderlecht dus in de ziekenboeg en bij Dinamo loopt met ene Mathieu Valbuena (30) een Franse international rond met ervaring en vooral absolute klasse. "Die gaan we niet individueel opvangen", besliste Hasi direct. "We zullen het collectief moeten doen."

We hebben voordelen

Maar donker wou Hasi het ook allemaal niet inzien. "Of het een voordeel is dat de competitie in Rusland stilligt? Normaal gezien wel, want ze hebben toch enkel vriendenmatchen gespeeld en dat is allesbehalve hetzelfde. En tegen betere tegenstanders krijgen we normaal meer ruimte. En hoe meer ruimte, hoe beter wij spelen."

Meer nieuws