Tielemans verrijst: "Gezien hoe snel hij de bal liet gaan?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Tielemans verrijst: "Gezien hoe snel hij de bal liet gaan?"
Foto: © Photonews

Deze Youri Tielemans heeft Anderlecht nodig als het kampioen wil worden. Daar waren we het donderdagavond allemaal roerend over eens. Tielemans speelde tegen Dinamo Moskou als een patron, spelverdeler en rustpunt.

Tielemans speelde half als spelverdeler, half als tweede spits. "Ik had hem gezegd dat hij niet op de nummer 10 moest blijven staan, maar zijn eigen ruimte moest zoeken", zei Hasi. "En dat deed hij perfect. Ik hoop dat hij zo verder doet en zijn beste niveau terugvindt."

Dit was de Youri die we nodig hebben

Ook zijn ploegmaats waren vol lof voor de prestatie van de tiener. "Hij was heel aanwezig en zorgde ervoor dat we heel snel konden spelen. De coach had hem vooraf instructies meegegeven en die voerde hij tot in de puntjes uit. Dit was de Youri die we nodig hebben", zei Frank Acheampong.

De aanvallende rol van Tielemans viel op, want Hasi heeft in het verleden altijd gezegd dat hij hem liever van verder ziet komen, maar de jongeling speelde in de jeugdreeksen altijd op die positie. "Youri kan het zeker in een aanvallendere rol", weet Dendoncker. "Gezien hoe snel hij de bal liet gaan? Dat is zijn sterkte."

Misschien deden die paar wedstrijden op de bank hem deugd

Ook Deschacht, die zelf ook een fantastische match speelde, kon niet rond de benjamin. "Youri heeft het een aantal weken moeilijk gehad, maar misschien deden die paar wedstrijden op de bank hem deugd. Hij lijkt net op tijd klaar te zijn om te vlammen in de play-offs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties