"Anderlecht, ga zelf het spel maken in Moskou!"

"Anderlecht, ga zelf het spel maken in Moskou!"
Foto: © Photonews

Donderdag is het D-day voor Anderlecht. In Moskou moeten ze scoren en minstens een gelijkspel uit de brand slepen. Geen makkelijke opgave volgens Jan Ceulemans. "Ik schat de kansen 70/30 in", zegt hij.

Ceulemans is er van overtuigd dat Anderlecht niet moet gaan speculeren op die ene counter, want dan gaan ze zichzelf in de problemen werken. "Ze moeten het spel zelf proberen maken. Ze hebben de laatste matchen vertrouwen opgedaan. Natuurlijk is het makkelijker om de kat uit de boom te kijken en op die ene counter te wachten, maar dat is gevaarlijk", zegt hij aan Voetbalkrant.com.

Moskou zal volgens hem ook een andere gedaante tonen dan in het Constant Vanden Stock-stadion. "Voor mij is Dinamo toch favoriet. De kansen zijn 70/30 denk ik. Thuis kunnen ze hun kwaliteit beter tonen."

Tielemans op de 10? Klasse komt altijd bovendrijven

Maar Anderlecht heeft ondertussen ook een balans gevonden op zijn middenveld door Youri Tielemans een rijtje vooruit te schuiven. "Grote klasse wat die doet. Hij deed het uitmuntend op de '10'. Het is normaal dat je geen 90 minuten dat niveau kan aanhouden, maar zoals ik al zei: kwaliteit komt altijd bovendrijven. Hij is zeker een optie voor die positie", vindt 'Sterke Jan'.

Daarnaast is er ook nog Aleksandar Mitrovic die een metamorfose heeft ondergaan. Van 'luie goaltjesdief' naar 'werkende targetspits'. "Hij is heel goed bezig. Ik heb altijd gezegd dat je met een goeie doelman en een goeie spits een goed seizoen speelt. Als aanspeelpunt is hij onmisbaar geworden", knikt Ceulemans. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties