Datum: 05/11/2015 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: White Hart Lane
Dembélé doet moedig Anderlecht de das om
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit White Hart Lane
| 0 reacties

Dembélé haalde verschroeiend uit en duwde Anderlecht in het verlies

Dembélé doet moedig Anderlecht de das om
Foto: © photonews

Anderlecht heeft 'het exploot' - zoals Roger Vanden Stock het vooraf noemde -niet kunnen bewerkstelligen. En daar mogen ze Moussa Dembélé voor danken. De Rode Duivel, ingekomen in de slotfase, scoorde een schitterend doelpunt in de kruising.

Belangrijkste en ook moeilijkste match van de groepsfase en ziedaar: Besnik Hasi zette een speler op het veld die nog geen minuut verzameld had dit seizoen. Voor Fabrice N'Sakala moet het ook een verrassing geweest zijn toen hij het nieuws vernam. We weten ook dat hij er zelf niet meer op gerekend had. 

Acheampong, bron van frustratie

Maar N'Sakala deed het zeker niet slecht, met een paar goeie interventies en rushes in de eerste helft. Iets wat we niet kunnen zeggen van zijn collega linkerflankspeler, Frank Acheampong. De Ghanees wekte de frustraties van Besnik Hasi serieus op met een paar flagrante buitenspelacties.

En ontkennen kan niet, want Hasi stond op amper tien meter van ons af. De perstribune van Tottenham Hotspur is iets unieks, want je zit als journalist quasi op het veld. En van daaruit zagen we Anderlecht de eerste twintig minuten de beste start nemen, met goeie kansen voor Okaka, Defour en Tielemans.

Raketten richting Italiaanse toren

Okaka, die kennen ze nu trouwens ook in de Premier League. Jan Vertonghen, gevierd verdediger in Engeland, had er zijn handen vol mee. Na twintig minuten vergat paars-wit echter dat zijn bepalende spelers centraal op het middenveld rondlopen en begonnen de raketten richting Italiaanse toren gelanceerd te worden.

Geen al te beste tactiek, waar Hasi zich ook weer aan begon te ergeren. En met gevolgen. Toen Okaka zich - overdreven - liet vallen voor een vermeende slag in het gezicht, was heel het Brusselse geheel even ontregeld. En Kane sloeg ongenadig toe: 1-0.

Anderlecht begon ook de tweede helft met verzorgd voetbal en drukte Tottenham zelfs terug op de eigen helft. Of was de gewoon een slimme zet van Pochettino, die paars-wit de genadeslag wou geven op de counter. Daar leek het toch op en mits wat beter uitspelen, was het hem ook gelukt.

Defour probeerde alles naar voor te leiden, Tielemans bleef te weinig aan de bal komen, ook omdat hij amper bereikbaar was. Hasi zag het en verving hem door Ezekiel. Vijf minuten later had die de perfecte assist van Defour in dank aangenomen.

Maar het was niet gedaan. Moussa Dembélé mocht nog een kwartiertje volmaken en daarin liet hij zijn blakende vorm zien met zijn derde doelpunt in amper een week tijd. En wat voor één! Een vlam in de kruising vanop zestien meter. En daarmee zijn de Europese kansen van Anderlecht toch geslonken. Winst tegen Qarabag en Monaco lijkt een must te gaan worden.

Opstellingen

Tottenham Tottenham

  Speler G Beoordeel
Lloris Hugo 90' 6
Trippier Kieran 90' 6
Alderweireld Toby 90' 7
Vertonghen Jan 90' 7
Davies Benjamin 90' 7
Edgar Dier Eric Jeremy 90' 5
Mason Ryan 73' 5
Lamela Erik 90' 6
Eriksen Christian A 59' 7
Alli Dele 77' 6
Kane Harry 90' 6
  Bank G Beoordeel
Son Heung-Min A 31' 6
Dembélé Mousa 17' 7
Onomah Joshua 13' 5
Winks Harry -  
Vorm Michel -  
Fazio Federico -  
Wimmer Kevin -  
Carroll Tommy -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 6
Gillet Guillaume 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Deschacht Olivier 90' 6
N'Sakala Fabrice   83' 6
Dendoncker Leander 90' 7
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 7
Acheampong Frank Opoku 89' 6
Defour Steven A 90' 8
Tielemans Youri 69' 7
Okaka Chuka Stefano 90' 7
  Bank G Beoordeel
Ezekiel Imoh 21' 7
Conté Ibrahima Sory 7'  
Sylla Idrissa 1'  
Roef Davy -  
Suarez Matías -  
Nuytinck Bram -  
Lukebakio Dodi -  
Herbeleef Tottenham - Anderlecht

Vooraf