Reactie Dembélé, voetballer op het comateuze af: "Misschien moet ik wat meer mijn eigen kans gaan"

Dembélé, voetballer op het comateuze af: "Misschien moet ik wat meer mijn eigen kans gaan"
Foto: © photonews

White Hart Lane, 21u49 plaatselijke tijd. Mousa Dembélé wordt bedolven onder de ploegmaats nadat hij met een droge knal Anderlecht had genekt. Even komt de uitbundige Dembélé boven. Een uurtje later staat hij voor ons, net alsof er niks gebeurd is. Weg enthousiasme, welkom terug eeuwige cool.

Dembélé is iets speciaals. Vraag hem morgen wie die linksachter van Anderlecht was die op het veld stond en hij zal absoluut niet meer weten dat er veel te doen was om ene Fabrice N'Sakala. Vraag hem morgen wat zijn doelpunt teweegbracht en hij zal de schouders ophalen.

De middenvelder voetbalt héél graag, maar al die drukte errond, dat is amper voor hem weggelegd. Zelfs als hij - die normaal amper scoort - er drie maakt in evenveel matchen. "Wanneer de laatste keer was dat ik drie keer op rij gescoord heb? Pfff, achttien jaar geleden? Negen maar? Ah ok", lachte hij.

Hoe lang het geleden is dat ik drie keer op rij scoorde? 18 jaar?

Moussa Dembélé

Het typeert de man die Dembélé is. Rustig, op het comateuze af soms. Maar nu lijkt hij toch een klik gemaakt te hebben. "Heel mijn leven hoor ik al dat ik te weinig scoor. Misschien moet ik eens wat meer mijn eigen kans gaan. Als je niet schiet, kan je niet scoren hé."

En die lijn zou hij moeten doortrekken bij de Rode Duivels. "Ik heb vertrouwen in mezelf. Een doelpunt maken, is altijd iets speciaals toch. Misschien kan ik me nu ook laten zien bij de nationale ploeg, maar dan moet ik eerst spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties