Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Stadio Olimpico
Zwaar verdict voor AA Gent
Steurbaut Kersten

Het Europese avontuur van AA Gent strandt in de derde voorronde van de Europa League. De Buffalo's gingen in een tumultueuze wedstrijd met zware 1-7-cijfers onderuit tegen AS Roma. Francesco Totti scoorde drie keer.

AA Gent greep zich van bij de start vast aan zijn laatste strohalm voor een Europees mirakel en ging meteen op zoek naar een doelpunt. Tim Smolders knalde de beste kans voor de Gentenaars op de paal.

Zwakke leiding

AS Roma acteerde in het Ottenstadion in de eerste helft op automatische piloot en probeerde enkele vrije trappen te versieren om Bojan Jorgacevic te bedreigen. De zwak leidende Duitse scheidsrechter Manuel Grafe ging er gretig op in.

Jorgacvic tastte bijna mis op een poging van John Arne Riise, maar net voorbij het halfuur liet de Serviër zich wel verrassen. Francesco Totti knalde het leer in het midden van het doel: 0-1.

Marko Suler kreeg net voor rust een domme rode kaart. De Sloveen kreeg geel voor en fout op Rodrigo Taddei en werd na een cynisch applaus richting Grafe getrakteerd op een tweede karton. De Gent-supporters toonden hun woede en gooiden enkele projectielen op het veld, waarop de ref de eerste helft vroeger liet eindigen.

Afstraffing

Met tien slaagde Gent er na de rust niet meer in om een vuist te maken. Een afstraffing was het logische gevolg. Totti scoorde nog twee keer -waarvan één keer na een goedkope strafschop- en vervolledigde zo zijn hattrick. Daniele De Rossi (tweemaal), Jeremy Menez en Chuka Okaka zorgden voor de andere Romeinse treffers. De eerredder van Tim Smolders werd met een staande ovatie onthaald door het thuispubliek. (AN)