albAlbanië
zweZweden
Datum: 06/09/2008 18:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 1
Zweden geraakt niet verder dan doelpuntenloos gelijkspel
viki meeuwis
| 0 reacties
Zweden geraakt niet verder dan doelpuntenloos gelijkspel

Lars Lagerbäck expirementeerde met een nieuw 3-5-2 systeem in de match tegen Albanië. Larsson en Zlatan voorin, vijf middenvelders waaronder Kim Källström en Tobias Linderoth. In de verdediging stonden Mellberg, Hansson en Majstorovic.

Op het kwartier kreeg Zlatan de bal te pakken en speelde die naar Källström, die viel waardoor de kans weg was. In de aanval direct daarna kwam de eerste echt gevaarlijke kans. Nogmaal Zlatan Ibrahimovic met de rechtervoet en vanop twintig meter schoot hij de bal net naast het doel. Op het half uur speelde Sebastian Larsson de bal via een vrije trap naar Daniel Majstorovic in de zestien van Albanië. Majstorovic schoot de bal richting doel maar keeper Begaj kon meesterlijk redden. Slechts minuten later kreeg Henke Larsson een goede kans na een inworp van Oscar Wendt maar de bal ging net over doel.
 
De tweede helft liet een gelijkaardig spelbeeld zien. Albanië had het meeste balbezit maar de kansen waren voor Zweden. Zlatan met een goed schot maar de bal ging net naast het doel. Na een snelle inworp van Henke Larsson kreeg Zlatan de bal nogmaals toegespeeld maar vond dit keer keeper Begaj op zijn weg. Voorts waren er nog halve doelpogingen van Jahmir Hyka en Ervin Skela maar veel verder dan dat kwam Albanië niet. De beste kans was voor Olof Mellberg die plotseling helemaal vrij stond in het zestien meter gebied van Albanië. Mellberg probeerde met een beheerst schot maar de bal ging ook nu weer niet in doel maar ver naast het doel.
 
Het werd dus geen al te beste avond voor de twee Scandinavische ploegen in groep een.
 

WK Kwalificatie (Europa)