Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 1
Matige Engelsen in Andorra
Luc Goderis

Engeland is de campagne richting WK 2010 maar matig gestart. De wedstrijd in Andorra werd wel winnend afgesloten, maar overtuigen konden de Engelsen nooit.

De manschappen van Fabio Capello kwamen tegen voetbaldwerg Andorra niet verder dan een zeer matige 0-2.  Uiteraard domineerden de bezoekers, maar tot scoren kwamen ze tijdens de eerste helft niet.  Beide doelpunten vielen net na de pauze en tweemaal was het Joe Cole van Chelsea die raak trof.

Vier minuten na de herneming schoot hij na een vrije trap van Frank Lampard de openingstreffer tegen de touwen.  Nog eens zes minuten later deed Cole het nog eens over op aangeven van Wayne Rooney.

Andorra lukte tijdens de volledige negentig minuten slechts één schot op doel, maar of de Engelsen hieruit vertrouwen kunnen halen voor komende woensdag is zeer de vraag.  Woensdag staat in Zagreb immers Kroatië - Engeland geprogrammeerd.  Laat het nu net Kroatië zijn die Engeland dwars zat op weg naar het EK van afgelopen zomer.

David Beckham mocht tegen Andorra ook nog even meedoen.  Een tiental minuten voor affluiten gunde Capello de speler van Los Angeles Galaxy nog een korte invalbeurt.