Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 1
Denemarken behaalt slechts een puntje
viki meeuwis

De Deense nationale ploeg is er slechts in geslaagd om een puntje te behalen in Hongarije. De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel.

Denemarken had met Hongarije nu niet direct een tegenstander om bang van te zijn, niettemin slaagde de ploeg van Morten Olsen er niet in om echte kansen af te dwingen. Vooral in de verdediging liep het soms serieus mis, gelukkig voor de Denen kon de Hongaarse ploeg daar geen gebruik van maken.

Nicklas Bendtner was een van de betere Deense spelers op het veld en hij was het die de beste kans aan de voet kreeg. Op het half uur stuurde hij de bal vanaf de flank richting doel. De bal eindigde echter op de paal. Echt gevaarlijk werd het pas kort voor het einde van de eerste helft. Voor het Deense doel verloor Martin Laursen de bal en gaf de Hongaren zo een kans om op voorsprong te komen. Szabolcs Huszti van Hannover 96, kwam alleen voor doel maar keeper Stephen Andersen kon het schot afblokken.

Na de rust kon men nog moeilijk van een wedstrijd spreken, veel individuele fouten en spelonderbrekingen zorgden voor een triest spelbeeld.

Woensdag wacht de uitwedstrijd tegen Portugal en dan zal Denemarken uit een ander vaatje moeten tappen.