denDenemarken
zweZweden
Datum: 10/10/2009 20:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 12
Groep 1: Denemarken met zege naar WK
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep 1: Denemarken met zege naar WK
Foto: © SC

Denemarken heeft zich in eigen huis geplaatst voor het WK 2010. De Denen namen thuis afstand van Zweden.

De schrik zat er duidelijk in bij Zweden, dat moest winnen om nog een kans op de kwalificatie te behouden. In de eerste minuut kwam er al een goede kans, Michael Jakobsen stuurde de bal richting doel. Simon Kjær wist zijn tegenstander uit te schakelen en de bal naar Nicklas Bendtner te spelen, die uiteindelijk niet wist te scoren.

Op het half uur volgde dan een eerste kans voor de Zweden. Zlatan Ibrahimovic stuurde de bal richting doel, de keeper loste, maar in de rebound wist de Deense verdediging weg te werken.

Op het einde van de eerste helft volgende er nog een paar kansen voor Denemarken, onder andere voor Michael Jakobsen en Christian Poulsen. Het antwoord van Zweden kwam er via Zlatan, die de bal naar Källström tikte. Zijn schot werd in corner gewerkt. Kort daarop probeerde Henke Larsson het met een kopbal, maar die vond Sørensen op zijn weg.

Na de rust duurde het vijf minuten voor de eerste kans zich alweer aandiende. De bal kwam na een hoekschop bij Daniel Agger terecht, maar hij kreeg het leer niet goed op de voet. Halverwege de tweede helft maakte Nicklas Bendtner het de Zweedse verdediging erg moeilijk. Eerst probeerde hij het met een laag schot en daarna volgde er een goede combinatie met Dennis Rommedahl. Zijn pass ging echter ver naast de paal en kwam nooit bij zijn teamgenoot aan.

Twintig minuten voor tijd liet Zweden zich weer opmerken. Zlatan met een pass via de hiel naar Henke Larsson, die de bal in doel wist te schieten. Spijtig genoeg voor de Zweden werd het doelpunt afgekeurd omwille van buitenspel. Op de counter kwam Poulsen net te kort om de bal in doel te duwen. Iets later zou het dan toch raak zijn. Bendtner stuurde de bal naar Jakob Poulsen, die perfect afwerkte. De Deense fans in het Parken Stadion konden beginnen vieren.


Denemarken heeft nu 21 punten uit negen wedstrijden en is dus al geplaatst voor het WK. Zweden vecht met Portugal en Hongarije om een plekje in de play-offs. (AN)

WK Kwalificatie (Europa)

 Speeldag 12