Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 12
Italië met late goal naar WK
Anthony Van der Planken

Italië heeft zich in Ierland weten te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. Gilardino scoorde in blessuretijd de beslissende gelijkmaker.

Ierland was bij de aftrap al zeker van (minstens) de tweede plek in de groep en kon dus voluit zijn kans wagen tegen Italië. De Ieren gingen dan ook voluit en werden al gauw beloond voor hun aanvalslust. Glenn Whelan verschalkte Buffon met een knappe goal.

Lang hielden de Ieren echter niet stand. Italië drukte en was al dicht bij de gelijkmaker via Grosso, maar het was uiteindelijk Camoranesi die de 1-1 aantekende. De middenvelder kopte een hoekschop van Pirlo tegen de netten.

In de tweede helft ging Ierland op zoek naar de 2-1. Die kwam er ook: drie minuten voor het einde zorgde St. Ledger voor sensatie door de schijnbaar winning goal binnen te leggen. Te vroeg gejuichd, zo bleek later, want in de blessuretijd maakte Alberto Gilardino alsnog de 2-2. Een belangrijk doelpunt, want de Italianen zijn zo zeker van kwalificatie voor het WK 2010. Ierland zal het via de play-offs moeten doen.