belBelgië
macNoord-Macedonië
1-0
Datum: 26/03/2013 20:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Hazard bevrijdt Rode Duivels
Fabian Morren
| 0 reacties
Hazard bevrijdt Rode Duivels
Foto: © SC

De Rode Duivels hebben een nipte maar verdiende zege behaald tegen Macedonië. Het ging niet zo vlot, maar de 1-0-zege houdt België wel op de leidersplaats. Eden Hazard was met zijn enige doelpunt de man van de match.

Rio de Janeiro (Brazilië): 27 graden. Niet alleen daarom willen we volgend jaar graag naar Brazilië. Omdat we na 12 jaar er eindelijk nog eens bij willen zijn. Omdat we een generatie hebben die hoort grote tornooien te spelen. Maar de start tegen Macedonië was op maat van het weer. Dicht tegen het vriespunt aan. De Macedoniërs deden zelfs goed mee en dreigden met enkele - weliswaar flauwe - schoten op doel.

Al snel werd duidelijk dat de Belgen voorbij een Macedonische muur moesten. Het ontbrak de Duivels echter aan nauwkeurigheid en tempo. De Bruyne en Mertens waren bedrijvig, maar hun afwerking stond niet helemaal scherp afgesteld. Zo gingen schoten van De Bruyne naast en over, ook Mertens mikte niet tussen de palen. 

Hoekschoppen, dat kregen de Belgen in overvloed. Maar geen enkele werd voor rust goed genomen. De Bruyne en Mertens leken de bal niet omhoog te krijgen. Voor rust werd er niet gescoord en eigenlijk waren we bij onze koffie tijdens de pauze niet echt onder de indruk van de prestatie van de Rode Duivels.

Hazard
Wilmots greep tijdens en kort na de rust in. Eerst bracht hij Mirallas voor Mertens en na tien minuten in de tweede helft maakte Dembélé plaats voor Chadli. Het vuur wakkerde aan en Macedonië kreunde onder het aanvallende geweld van de Rode Duivels. Met Eden Hazard in een hoofdrol. De speler van Chelsea is al weken op topniveau aan het spelen.

Nadat een schitterende vlam van Hazard op de lat belandde, scoorde hij later wél. Eerst zette hij twee man in de wind om vervolgens in de verste hoek binnen te schieten. Een schitterende goal, waarna het hele Koning Boudewijnstadion zijn naam scandeerde. Het Belgische publiek was al gek van Hazard, maar is dat na dinsdagavond helemaal.

Na die stormloop en het verdiende doelpunt werden de Belgen wat slordig. Met 1-0 bleef het toch opletten. Zo ging een schot van Pandev niet eens zo ver over. Gligorov was er me z'n trap zo mogelijk nog dichterbij. Chadli was wel zeer goed ingevallen. De speler van Twente toverde soms met de bal. In de laatste tien minuten kwamen de Belgen niet meer in de problemen. Een nipte zege dus, maar wel weer drie punten rijker. We zijn nu wel echt zeker van de tweede plaats, maar het is jammer dat Wales nog een voorsprong uit handen gaf tegen Kroatië. 

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' -
Vertonghen Jan 90' -
Alderweireld Toby 90' -
Vermaelen Thomas 90' -
Kompany Vincent 90' -
Witsel Axel 90' -
Hazard Eden 90' -
De Bruyne Kevin 90' -
Dembélé Mousa 54' -
Benteke Christian 90' -
Mertens Dries 45' -
  Bank G Beoordeel
Gillet Jean-François -  
Mignolet Simon -  
Van Buyten Daniel -  
Ciman Laurent -  
Pocognoli Sébastien -  
Defour Steven -  
Simons Timmy -  
Vossen Jelle -  
Mirallas Kevin   45' -
Chadli Nacer 36' -
Fellaini Marouane -  
Lukaku Romelu -  

Noord-Macedonië Noord-Macedonië

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Georgievski Daniel 90' -
Noveski Nikolce 90' -
Ristovski Stefan 67' -
Sikov Vance 90' -
Tasevski Darko 45' -
Gligorov Nikola 90' -
Ibraimi Agim 90' -
Pandev Goran 90' -
Trickovski Ivan 63' -
Ivanovski Mirko 90' -
  Bank G Beoordeel
Naumovski Kristijan -  
Bogatinov Martin -  
Lazevski Aleksandar -  
Mojsov Daniel -  
Blazhevski Dejan -  
Stjepanovic Ostoja -  
Jahovic Adis -  
Hasani Ferhan   45' -
Trajkovski Aleksandar 27' -
Todorovski Aleksandar 23' -
Herbeleef België - Noord-Macedonië

Vooraf

WK Kwalificatie (Europa)