Datum: 26/03/2013 20:15
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Groep B: Balotelli maakt het af in Malta

Mario Balotelli heeft dinsdagavond weer zijn klasse tentoongespreid. De aanvaller van AC Milan maakte beide goals in de gewonnen wedstrijd tegen Malta. Denemarken speelde thuis gelijk tegen Bulgarije waardoor Italië verder kon uitlopen.

Al na zeven minuten scoorde Balotelli de 0-1. Na een overtreding op El Shaarawy mocht Balo aanleggen voor zijn eerste van de avond. Niet lang daarna kon El Shaarawy de 0-2 bijna binnentikken maar hij mikte net naast en een goal van hem werd ook nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Malta kreeg na een kleine twintig minuten een penalty na een fout van Buffon. De keeper pakte de strafschop van Mifsud echter op een mooie manier. Op slag van rust maakte Balotelli zijn tweede van de avond. De tweede helft was overbodig, Italië speelde de wedstrijd uit en pakte de drie punten mee naar huis.

Bulgarije speelt gelijk

Bulgarije had uitzicht op de koppositie in groep B. Het team van Penev kwam na de rust ook op voorsprong maar kon die niet vasthouden. Denemarken kreeg op het uur een strafschop, Daniel Agger legde de bal mooi in doel. Italië heeft nu al drie punten meer dan tweede in stand Bulgarije en de ex-wereldkampioen heeft nog een match tegoed.