Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Groep D: Nederland pakt de drie punten makkelijk
Frank Deckers

Roemenië was vanavond geen maat voor de Nederlanders. Het werd uiteindelijk 4-0. Estland won in groep D ook nog van Andorra.

Roemenië begon zeer sterk aan de match. Toch waren het de Nederlanders die via Rafael van der Vaart al na twaalf minuten op voorsprong kwamen. Daarna ging Oranje een beetje achterover leunen. De Roemenen kwamen beter in de match maar konden de gelijkmaker niet binnen krijgen.

Van Persie kon na de rust de geruststellende 2-0 maken door vanuit een bijna onmogelijke hoek te scoren. Tien minuten voor tijd werd Lens neergehaald in de zestien. Van Persie mocht de strafschop nemen en scoorde zijn tweede doelpunt van de avond. Het was de 34e goal van hem voor Oranje, hiermee evenaart hij Huntelaar op de topscorerslijst. De vierde goal van de avond werd gemaakt door Lens.

Nederland staat autoritair op kop in groep D. Oranje heeft alle wedstrijden gewonnen en telt al zeven punten meer dan de tweede in stand Hongarije. Estland kon het derde duel in de groep winnen met 2-0. Hierdoor komen ze tot op een punt van Turkije.