lilLille OSC
renRennes
Datum: 27/02/2005 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille verspeelt weer punten
Lille verspeelt weer punten
Foto: © SC

Lille heeft in haar wedstrijd van de 27ste speeldag in de Franse Ligue 1 weer kostbare punten verloren. Het speelde op eigen veld 0-0 gelijk tegen Rennes. Het ziet Lyon nu steeds verder weglopen.

Lille wilde vanavond opnieuw aanknopen met een overwinning, na vier opeenvolgende gelijkspelen, maar slaagde daar niet in. De spelers waren nog te zeer vermoeid van de Europese kwalificatie en Rennes speelde om de nul te behouden, waar het ook in slaagde.


Geen van beide teams durfde het voortouw nemen in de beginfase van de wedstrijd. Rennes verdedigde, en Lille slaagde er niet in een kans te creëren. Tony Sylva en Andreas Isaksson, de doelmannen van respectievelijk de thuis- en uitclub, kenden een zeer rustig eerste kwartier en zouden het de rest van de wedstrijd ook niet echt moeilijk krijgen.

Ook in de tweede helft gebeurde er weinig. Rennes probeerde iets aanvallender te voetballen, maar net als de thuisploeg slaagde het er niet in te scoren of een doelgerichte actie op te zetten om de doelman te bedreigen. De wedstrijd eindigde dus zoals ze begon, op een scoreloos gelijkspel.

Auxerre-Toulouse en Sochaux-Metz werden door het slechte weer uitgesteld.

Lille ziet Lyon zo verder uitlopen. Het telt nu 47 punten, dat zijn er negen minder dan leider Lyon.