Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Municipal du Ray
Monaco verliest bij Nice

Monaco heeft op de 27ste speeldag in de Franse Ligue 1 verloren in Nice met 2-1.

Monaco was de betere ploeg in de beginfase van de wedstrijd tegen Nice. Toch kreeg het na dertien minuten het deksel al op de neus toen de vrije trap van Florent Balmont door niemand geraakt werd en zo Fabien Audard, die Roma in het doel van de Monegasken verving, verraste. Veel gebeurde er niet meer in de eerste helft. Na het doelpunt liet Nice de bezoekers komen, die de wedstrijd domineerden, maar niet konden scoren.

De beginfase van de tweede helft leek op de eerste helft. Monaco domineerde het spel maar na tien minuten in die tweede periode, trok Nice het laken naar zich toe. Toch kon Monaco scoren. Op voorzet van Saviola kon David Gigliotte met een heerlijke volley de gelijkmaker scoren. Acht minuten later kwam de thuisclub terug op voorsprong. Ederson, die drie minuten later ingevallen was, scoorde vanop 35 meter met een lob over Audard, die veel te ver voor zijn doel stond. Het tweede magistrale doelpunt in nog geen tien minuten. Scoren lukte niet meer. Het bleef 2-1 tot het laatste fluitsignaal.

Monaco staat nu vierde in het klassement, met drie punten minder dan Lille en Marseille. Nice telt 32 punten en bezet daarmee de dertiende plaats.