Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade August Bonal
Ilan doet het weer

Sochaux heeft Metz verslagen in een inhaalwedstrijd van de 27ste speeldag van de Franse Ligue 1. Twee strafschoppen - één voor elk - en een doelpunt net na het uur zorgden voor de 2-1-eindstand.

13.013 toeschouwers zagen in het Stade Auguste Bonal hoe Sochaux van bij het fluitsignaal het laken naar zich toe trok en na twaalf minuten wedstrijd een terechte strafschop kreeg na een fout op Mathieu. Ilan zette de penalty feilloos om. Vijf minuten later werd Gueye foutief gestuit door Diawara, dus mocht ook Proment een strafschop omzetten. Ook deze ging binnen en zo kwam Metz terug op gelijke hoogte. Bij de rust stond het nog steeds 1-1. Sochaux domineerde en verdiende misschien meer op basis van de doelkansen, maar Metz kon voor de verrassing zorgen in de tweede helft, want het kwam af en toe gevaarlijk opzetten.

In de tweede helft ging het spel goed op en neer, tot Santos aan een goede actie begon. De aanvaller van Sochaux werkte de bal tot bij Ilan, die zijn tweede doelpunt van de avond lukte. De 24-jarige Braziliaan scoorde dit seizoen al elf doelpunten. Tien minuten later mocht hij onder luid applaus de kleedkamers opzoeken toen hij vervangen werd door Wilson Oruma. 2-1 was de eindstand.

Sochaux staat in het klassement zevende met 41 punten, ééntje minder dan Toulouse. Metz staat vijftiende met 33 punten, ééntje meer dan Strasbourg.