Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Vélodrome
Rotwedstrijd in Stade Vélodrôme

Marseille heeft in het eigen Stade Vélodrôme een 1-1-gelijkspel behaald tegen FC Istres. De thuisclub kon haar goede prestaties van de laatste weken niet verderzetten en verliest dus terrein op koploper Lyon. FC Istres bevestigde haar goede uitreputatie (het nieuwe trainersduo Gravelaine en Gasset is buitenshuis nog ongeslagen en pakte meer punten op verplaatsing dan thuis) en sleepte een punt uit de brand in de derby van de Provence. In de heenronde had Marseille vlot gewonnen met 0-2.

Bakayoko kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar de aanvaller van FC Istres, nota bene ex-Marseille, kon niet scoren. Beide teams probeerden langs de flanken aan te vallen, maar zonder te veel risico te lopen op een dodelijke counter. Al na 36 minuten wedstrijd greep Philippe Troussier, de trainer van Marseille, in en verving Bruno Cheyrou door de jonge Samir Nasri. De eerste helft was van een gemiddeld niveau, maar gescoord werd er niet.

Dat gebeurde wel in de tweede helft. Na vier minuten spelen opende Moussa N'Diaye van FC Istres de score. Hij joeg de bal vanop 25 meter in het doel van Fabien Barthez. Lang mochten de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong, want acht minuten later maakte Laurent Battles de gelijkmaker. Gescoord werd er niet meer in het Stade Vélodrôme.

Marseille verspeelt kostbare punten op Lyon, dat nu acht punten meer telt. FC Istres blijft hekkensluiter, maar komt tot op één puntje van de voorlaatste, Bastia.