Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Gerland
Lyon zet opmars verder

Lyon heeft haar wedstrijd van de 27ste speeldag in de Franse Ligue 1 gewonnen. Het versloeg in een dolle derby Saint-Etienne met 3-2. Het was al de 82ste keer dat Lyon en Saint-Etienne tegen elkaar de wei in moesten. Net voor rust kwam de leider uit de Ligue 1 op voorsprong en na rust werd liep Lyon nog verder uit tot 3-0, maar toen kwam Saint-Etienne beter in de wedstrijd en kwamen les Verts nog terug tot 3-2.

De heenmatch eindigde ook op een 3-2-overwinning voor Lyon. Het was toen een even dolle wedstrijd als nu.

Beide ploegen startten erg aanvallend. Lyon kreeg enkele mooie kansen en ook Feindouno, de van Bordeaux gehuurde aanvaller van Saint-Etienne, was erg bedrijvig in de beginfase, maar gescoord werd er nog niet.

Dat gebeurde wel net voor rust. Twee minuten ver in blessuretijd strafte Sylvain Wiltord een miscommunicatie tussen Diawara en doelman Jérémy Janot af en bracht de thuisploeg op voorsprong.

Na rust ging Lyon onverbiddelijk verder. In drie minuten tijd scoorde het team van trainer Paul Le Guen tweemaal. In de 47ste minuut scoorde Florent Malouda de 2-0 en twee minuten later counterde Frau Saint-Etienne knock-out.

Feindouno milderde zes minuten later tot 3-1, en zo leek de eindstand vast te liggen, maar in de laatste minuut van de wedstrijd maakte Saint-Etienne dan alsnog de aansluitingstreffer via Lilian Compan.

Lyon wint verdiend in een dolle wedstrijd. Saint-Etienne verdiende misschien een gelijkspel, maar kwam soms een stapje te kort.