Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Auxerre doet het nog eens
Kevin Pieters

Auxerre, dat een niet al te beste start kende, wilde vandaag de drie punten koste wat kost thuis houden.  Al gauw bleek dat AC Ajaccio zijn vel duur zou verkopen.  Tot aan de koffie bleef de stand in evenwicht, maar in het slotkwartier konden de thuissupporters tot tweemaal toe juichen.  Auxerre doet een goede zaak en klimt op in het klassement.

Geen van beide ploegen wist voor de pauze te scoren. De eerste helft was van een redelijk niveau met vooral balbezit voor de bezoekers.  De eerste grote kans was echter voor de thuisploeg.  Het was Luyindula die Luigi Pieroni bediende, maar de Rode Duivel kon de bal niet voldoende raken. Een gelijke stand na 45 minuten was vooral voor AC Ajaccio mooi meegenomen.

Het was hetzelfde duo dat in de tweede helft voor het gevaar zorgde voor Auxerre.  Luyindula was dit keer dicht bij een doelpunt na een gevaarlijke voorzet van Pieroni, maar de spits kon zijn hoofd niet tegen de bal krijgen.   Het was uiteindelijk de net ingevallen Akale die voor de opluchting zorgde bij de Auxerre-supporters door in het slotkwartier de score te openen met het hoofd. Luyindula wist zes minuten voor affluiten dan toch zijn goaltje mee te pikken: 2-0.  De drie punten bleven eindelijk nog eens in het AbbĂ©-Deschamps-stadion.  AC Ajaccio verloor voor het eerst dit seizoen een wedstrijd.