Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux houdt Lyon in toom
Rita De Meyer

32.000 supporters waren zaterdagavond getuige van een gelijkspel tussen Bordeaux en Lyon. Vaste waarde Cacapa van Lyon kon zijn 100ste wedstrijd niet vieren. Hij werd aan de kant gehouden door Houllier.

Bordeaux, dat als beste uit de startblokken schoot, kreeg in de derde minuut niet de penalty die het eigenlijk verdiende.  Darcheville bracht vanop de linkerflank de bal voor Chamakh, maar Cris raakte de bal met de hand. De scheidsrechter oordeelde anders en het spel ging gewoon verder. Bordeaux's middenvelder Cheyrou trok in de beginfase de lakens naar zich toe en zorgde ervoor dat Lyon goed werd opgevangen op het middenveld.  In de zevende minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Smicer zette zijn rechtstreekse tegenstander op het verkeerde been met een schijnbeweging en trapte vanop 16 meter mooi voorbij Coupet. Bordeaux bleef het eerste halfuur de sterkste ploeg. Kansen voor Denilson en Smicer bleven echter zonder gevolg.
Pas na het openingskwartier kon Lyon een keer tegenprikken via Malouda, maar een alerte Ramé verhinderde de 1-1. Lyon kreeg meer en meer de controle over de wedstrijd, maar botste op een goed georganiseerd Bordeaux. Bij het naderen van de rust begon trainer Houllier van Lyon zenuwachtiger te worden. Offensief speelde Lyon zeker niet zijn sterkste match en diepe spits Carew geraakte maar niet in stelling. De thuisploeg ging dan ook rusten met een verdiende voorsprong.

Na de koffie werd de wedstrijd er alleen maar pittiger op. Er werden geen wissels doorgevoerd tijdens de rust. Drie gele kaarten voor Lyon en Ã©Ã©n voor Bordeaux in het openingskwartier van de tweede helft. In de 52e minuut de kans voor de 2-0;  Chamakh geraakte zijn verdediger kwijt na een één-twee met Darcheville, maar zijn schot werd gered door Coupet. Het wedstrijdritme in de tweede helft lag heel wat hoger en de duels werden bitsiger.

Het was vooral de thuisploeg die offensiever voor de dag kwam. Houllier moest ingrijpen en bracht Tiago, Wiltord en Fred in het veld.  Nog geen twee minuten later vond Wiltord de weg naar de netten al.  Met een prachtig afstandschot vanop 15 meter liet hij Ramé kansloos. Onmiddellijk prikte Bordeaux terug tegen via Chamakh, maar Coupet belette de aanvaller de goal. Bordeaux, dat al sinds 1999 niet meer kon winnen van Lyon, voelde dat er meer inzat dan een gelijkspel, maar tegenover elke kans die Les Bordelais bijeenspeelden stond een goedkeepende Coupet.
In de slotfase van de wedstrijd werden er nog eens drie gele kaarten uitgedeeld en moest Lyon met tien man verder nadat Carew zich blesseerde en alle vervangingen opgebruikt waren. Na 90 minuten stond de 1-1 definitief op het bord. Lyon blijft leider en ongeslagen.  Bordeaux stuntte bijna, maar kan tevreden zijn met het resultaat tegen de leider van Ligue 1.

auteur: Kevin Pieters