Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade de La Beaujoire - Louise Fontenau
Lille en Nantes winnen

Lille kon vanavond Nice gemakkelijk van zich afhouden.  4-0 werd het in een duel met heel wat gele kaarten en één rode.  Ook Nantes wist de drie punten thuis te houden tegen Toulouse (2-0). Tenslotte kon nieuwkomer Nancy geen afstand nemen van rode lantaarn Metz.  Het degradatieduel eindigde op een 1-1 gelijkspel.

In Lille-Nice werd de score al vroeg in de wedstrijd geopend.  De thuisploeg zag een slecht weggewerkte corner via het hoofd van Makoun in doel verdwijnen.  1-0 voor Lille.  Enkele minuten later legde scheidsrechter Thual de wedstrijd stil.  Een stroompanne zorgde ervoor dat de verlichting in het stadion wegviel.  Lille had 45 minuten tijd om de panne te herstellen. Hoewel de wedstrijd maar één minuut had stilgelegen, waren het de bezoekers die sterker uit de kleedkamers kwamen. Kansen van Bagayoko en Camara misten het doel.  De wedstrijd werd steeds grimmiger, maar de kaarten bleven voorlopig nog op zak.  De eerste helft werd afgefloten met een voorsprong voor de thuisploeg.  De tweede helft was een voortzetting van de eerste, maar nu vielen de eerste gele kaarten wel. Makoun, Traoré en Dumont kwamen in het boekje.  Roberto Bisconti werd in de 54ste minuut vervangen nadat Tchato rood had gekregen na een vuile tackel.  Het was uiteindelijk wachten tot de laatste twintig minuten voor het echte spektakel.  In een tijdspanne van zes minuten vond de thuisploeg drie keer de weg naar doel. Acimovic verschalkte de doelman vanuit een scherpe hoek. Odemwingie trof vier minuten later ook raak.  En om de afstraffing compleet te maken kon ook invaller Gygax de bal in doel trappen. 4-0 werd de eindstand in een zeer fysieke wedstrijd met vooral het laatste kwartier doelpunten voor de thuisploeg.

Nantes-Toulouse was de wedstrijd van de 23-jarige spits Diallo.  Zonder echt hoogstaand te spelen stond het bij de rust al 2-0 voor de thuisploeg.  Toulouse, dat onderaan de rangschikking bengelt, kon weinig beginnen tegen een secuur Nantes.  Gebrek aan techniek, tactiek en zelfvertrouwen deed de bezoekers in de eerste helft de das om.  Na 17 minuten stond de logische 1-0 dan ook op het bord.  Diallo wist met een duik de bal met het hoofd in doel te werken.   Het was opnieuw Diallo die in de 32ste minuut de score wist te verdubbelen door Revault gemakkelijk te omspelen.  Wedstrijd gespeeld.  De tweede helft was een maat voor niets.  Nog wat kansen voor beide ploegen, maar het bleef 2-0.  Het zwakke Toulouse heeft kopzorgen.  Nantes won zonder echt te overtuigen.

Onderaan het klassement speelden Nancy en Metz voor drie belangrijke punten in het stadion Marcel-Picot.  De ploeg van Marcin Zewlakow wist een punt mee naar huis te nemen na een povere voetbalavond.  Alhoewel de aanvang van de wedstrijd anders liet vermoeden, was er gedurende de ganse eerste helft nauwelijks iets te melden.  Het was Andre Luiz die in de eerste minuut de thuisploeg op voorsprong kon brengen door alleen voor de keeper te komen na een interceptie.  Tot zover de eerste helft.  Na de pauze was het vooral de thuisploeg die een aantal kansjes kon afdwingen.  Wimbee hield de hoop op een gelijkspel levendig door een aantal goede tussenkomsten.  Uiteindelijk werd een mooie actie van N'Diaye in de74ste minuut afgewerkt door Renouard.  De stand werd terug in evenwicht gebracht en dit bleef zo tot het eindsignaal.