Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Louis II
Monaco met negen man onderuit
Kevin Pieters

In het Stade Louis II kon Rennes vrij gemakkelijk met de drie punten gaan lopen.  De tweede helft bleek vooral beslissend te zijn in dit duel.  Hoewel de bezoekers na 45 minuten met een 1-0 voorsprong de kleedkamers indoken, viel het doek voor Monaco helemaal na de uitsluiting van Zikos en Squillaci.  De uiteindelijke 0-2 stand was dan ook een logisch resultaat.

Het was de Zweed Kim Källström die net na het half uur de score opende voor de bezoekers.  De 0-1 stond op het bord.  De bezoekers verlieten het veld na 45 minuten met één doelpunt voorsprong.  De tweede helft was nog maar tien minuten bezig of Zikos bracht Monaco in een moeilijke positie: op twee minuten tijd pakte de 31-jarige middenvelder twee gele kaarten.  Resultaat: Monaco met tien man verder.  De bezoekers grepen hun kans en het was Gourcuff die de score voor Rennes wist te verdubbelen: 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld.  Maar alsof dat nog niet genoeg was, kon Squillaci in de 66ste minuut eveneens de douches opzoeken nadat hij een rode kaart onder zijn neus kreeg geduwd voor een fout op Utaka.  Een onterechte en veel te zware beslissing vond trainer Deschamps, die zijn woede duidelijk liet blijken.  Monaco, nog met negen op het veld, kon het nu wel helemaal vergeten.  In de laatste twintig minuten kon de thuisploeg alleen maar proberen de schade te beperken.  Monaco blijft sukkelen, Rennes doet een goede zaak in het klassement met deze winst.