Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Leon-Bollée
Le Mans blijft verbazen
Kevin Pieters

Le Mans heeft reden om feest te vieren vanavond.  Het versloeg op eigen veld Sochaux met 2-1.  Dagano kon niet verhinderen dat zijn ploeg met lege handen naar huis moest.  Le Mans klimt voorlopig op tot de tweede plaats.  Het is voor hen afwachten hoe de top 3 van Ligue 1 het er morgen van afbrengt in hun wedstrijden.

De wedstrijd in het stadion LĂ©on-BollĂ©e startte met de terugkeer van Diawara en Ilan (bank) voor Sochaux na blessure.  Bij Le Mans ontbrak Romaric (ex-Beveren) en Lucau.  Het eerste halfuur was aangenaam om te aanschouwen, doch kansen aan beide kanten bleven uit.  Het is pas op het halfuur dat Hautcoeur de score opende voor de thuisploeg.  De voorzet van Matsui was perfect en Hautcoeur legde de bal voorbij Richter, die de bal onvoldoende raakte:  1-0 Le Mans.  Nog geen twee minuten later moest de 2-0 op het scorebord staan, maar het schot van Fanchone rond de kleine rechthoek werd prachtig gered door Richter.  Voor de pauze probeerde Dagano de gelijkmaker te scoren, maar zijn pogingen verontrustten de doelman van Le Mans niet.  Een gelijkopgaande wedstrijd tot dusver.

Bijotat bracht na de pauze spits Ilan in voor Isabey.  Nog geen vijf minuten later loonde deze wissel voor Sochaux.  Het was diezelfde Ilan die op aangeven van Dagano de netten wist te vinden.  PĂ©le zag de bal tussen zijn benen schuiven.  De bordjes werden terug in evenwicht gebracht, maar lang konden de bezoekers de 1-1 niet vasthouden, want het was opnieuw Le Mans dat wist te scoren. De Braziliaan De Melo scoorde met een acrobatische omhaal.  De 2-1 was een feit.  De laatste twintig minuten drong Sochaux nog wel aan, maar keeper PĂ©lĂ© speelde een sterke wedstrijd.  Opnieuw misten pogingen van Dagano precisie en waren ze geen bedreiging voor de thuisploeg.

Poulat floot na vier minuten blessuretijd af en zo konden de mannen van Hantz feestend de kleedkamers in.