Lyon en Marseille voor lastige opdracht

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lyon en Marseille voor lastige opdracht
Foto: © SC

Lyon heeft op de openingsspeeldag van de Champions League laten zien dat het niet onverdiend aan de leiding staat in de Ligue 1 door thuis met 3-0 van Real Madrid. Olympique reist zaterdagmiddag naar Bordeaux, dat momenteel vijfde staat. Bordeaux begon sterk aan de competitie en slikte slechts twee doelpunten in de laatste zes wedstrijden. Les Girondins hopen het Lyon vanavond best moeilijk te maken in het Parc Lescure, wetende dat Lyon de voorbije zes competitiewedstrijden ongeslagen is. Voor Lyons kapitein Cacapa is het zijn honderste wedstrijd in Ligue 1.

Ex-tweede klasser AS Nancy Lorraine speelt op de zevende speeldag al een belangrijke wedstrijd met het oog op het behoud in de hoogste klasse. Het ontvangt Metz, dat laatste staat en slechts één keer de netten heeft kunnen vinden in de laatste zes wedstrijden.

Le Mans, dat vorig jaar ook in tweede speelde, ontvangt thuis Sochaux. De mannen van Frederic Hantz konden zich geen mooiere start wensen in de Ligue 1. Met een vierde plaats en slechts één verloren wedstrijd zouden de drie punten thuis moeten worden gehouden. Hantz benadrukt nog wel dat een vierde plaats hen niet mag doen zweven. Verdediger Marco Basa (Le Mans) is rood geschorst.

Het stadion Lille Metropole ontvangt vanavond Nice. Nice, dat elfde staat, heeft met Bagayoko de voorlopige topschutter van Ligue 1 in zijn rangen. De club van Roberto Bisconti hoopt dan ook dat hij vanavond de netten weet te vinden tegen Lille, vorig jaar nog tweede en nu op een ‘teleurstellende’ 8ste plaats. Lille houdt de aansluiting met de top vijf indien vanavond kan afgesloten worden met een winst.

De laatste wedstrijd van vanavond is het duel tussen de nummer 10, Nantes, en de nummer 17, Toulouse. Nantes heeft geen wedstrijd meer kunnen winnen sinds de overwinning tegen Rennes begin augustus. Le Dizet hoopt dan ook dat zijn ploeg vanavond de drie punten thuis kan houden.

Zondag staan er nog vijf wedstrijden op het programma. Auxerre speelt dan tegen de zesde in de rangschikking, AC Ajaccio. Deze laatste moest vorig jaar nog tevreden zijn met een veertiende plaats, maar kan nu al terugblikken op een reeks van zes ongeslagen wedstrijden. Auxerre daarentegen heeft al drie van de zes wedstrijden verloren en heeft al 12 keer de bal uit de netten moeten halen. Wat vorig jaar een op papier gemakkelijke wedstrijd was, zou dit jaar wel eens anders kunnen uitdraaien voor Auxerre.

In het Velodrome krijgt Marseille het bezoek van derde nieuwkomer Troyes. Evenals Le Mans lijkt Troyes zijn competitiestart niet gemist te hebben met een knappe negende plaats als gevolg. Marseille daarentegen, dat in de Uefa-bekerconfrontatie tegen Germinal Beerschot weer niet wist te overtuigen, heeft de drie punten morgen broodnodig om niet helemaal van een catastrofe te spreken. Troyes begint met iets meer vertrouwen nadat het vorige week Nantes met 1-0 versloeg.

De wedstrijd Monaco-Rennes is een wedstrijd tussen twee ploegen die een gelijkaardige competitiestart kenden. Rennes, dat zijn vorige wedstrijd tegen Auxerre wist te winnen, staat in de competitie slechts één punt achter Monaco. Monaco wist zelf amper twee wedstrijden winnend af te sluiten, maar kan hoop putten uit het feit dat Rennes de meeste tegendoelpunten heeft moeten slikken in de voorbije zes wedstrijden. Indien de aanval van Monaco (Kapo, Adebayor,…) op scherp staat, kan de score wel eens oplopen.

Het duel tussen de voorlaatste in de stand, Strasbourg, en de derde, Lens, lijkt misschien al een uitgemaakte zaak. Strasbourg wist nog geen enkele wedstrijd te winnen en heeft zelf maar één doelpunt gescoord in de laatste zes wedstrijden. Favoriet Lens zou de aansluiting met koploper Lyon moeten kunnen houden.

De interessantste affiche van de zevende speeldag is mogelijks het duel tussen Saint-Etienne en PSG. Pauleta (PSG) leidt met vier doelpunten, samen met Bagayoko (Nice), de topschuttersstand. Bovendien maakte PSG een indrukwekkende start en staan ze momenteel op drie punten van de leider. Ondanks het feit dat St Etienne ‘maar’ op een zevende plaats staat, is de ploeg in de voorbije zes wedstrijden ongeslagen (2 keer winst en 4 jeergelijk). PSG moet winnen, wil het zijn Champions League - plaats behouden.




Door Kevin Pieters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties