Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter simpel naar winst

Inter beleefde in eigen huis tegen Livorno een rustige namiddag: een nieuwe zege werd zonder veel moeite aan de reeks toegevoegd. Voorlopig tellen de Nerazzurri 11 punten meer dan eerste achtervolger Roma.

Mancini liet Ibrahimovic op de bank: Suazo (foto) en Crespo waren de aanvallers van dienst. Ook Materazzi werd gespaard voor het duel met Liverpool van komende dinsdag.

Suazo beschaamde alvast het vertrouwen niet: al na 14 minuten mocht de Hondurees vrij de 1-0 scoren, na een vrije trap van Chivu. Nauwelijks vier minuten later lag er al een tweede doelpunt in het mandje: op voorzet van Maxwell was Suazo er weer als de kippen bij om er 2-0 van te maken. De verdediging van Livorno stond erbij en keek ernaar. Meteen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, want de offensieve armoede van de bezoekers was schrijnend. Inter werkte verder een rustige training af en Figo kwam, na een afwezigheid van meer dan drie maanden, na de pauze nog enkel minuten meevoetballen.