Belangrijk duel om de tweede plaats

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Belangrijk duel om de tweede plaats
Foto: © SC

Dit weekend zijn alle ogen in Italië gericht op Juventus - Roma. In Turijn staat veel op het spel: bij winst doet de thuisploeg weer helemaal mee voor de tweede plaats. Inter kan misschien profiteren van puntenverlies van (een van) beide achtervolgers.

Juventus deed, na de mindere prestaties in 2008, weer vertrouwen op door de uitoverwinning in Udine. Ranieri (foto) kan zowat zijn sterkste ploeg tussen de lijnen brengen. Op het middenveld is er centraal plaats voor Sissoko of Nocerino, naast de onvervangbare Zanetti. Iaquinta, in uitstekende doen, start wellicht als joker op de bank.
Spalletti kent ook weinig zorgen: behalve reservedoelman Curci is iedereen fit. Juan start misschien niet, omdat hij net terugkomt uit blessure. Op het middenveld wellicht ook geen Aquilani: Pizarro en De Rossi krijgen de voorkeur.

Inter krijgt met Livorno ogenschijnlijk een hapje voorgeschoteld. In de heenwedstrijd hielden de Amaranto de kampioen op 2-2, maar niemand verwacht dat Livorno dat kunststukje in Milaan kan herhalen. Maicon en Figo zijn eindelijk weer wedstrijdfit, maar de Portugees start zo goed als zeker op de bank. In plaats van de geblesseerde Jimenez krijgt Pelé wellicht een kans.
Livorno mist zijn prijsschutter Tavano, die woensdag tegen Milan een verrekking opliep. Doelman Amelia zal opnieuw een sterke wedstrijd moeten keepen om een thuisoverwinning te vermijden.

Fiorentina zal tegen Catania proberen de vierde plaats veilig te stellen in de sterkst mogelijke opstelling: Liverani komt terug, zodat Kuzmanovic uit de ploeg verdwijnt. Achterin zit Ujfalusi wel een schorsingsdag uit.
Catania kan zich optrekken aan de sterke prestatie tegen Inter, maar Mascara is voor zondag nog hoogst onzeker.

AC Milan gaat op bezoek bij Parma. Kakà komt terug in de ploeg, zodat Seedorf mag rusten. Voorin wordt het Gilardino - Inzaghi, nu Ronaldo voor maanden aan de kant staat. In doel krijgt Kalac (foto) nog steeds de voorkeur op Dida.
Parma wil Milan offensief te lijf gaan, maar spits Corradi is geschorst en Lucarelli niet topfit, zodat Budan en Gasbarroni de enige overgebleven alternatieven vooraan zijn. Ook Reginaldo, wellicht op de rechterflank, kan in aanvallend opzicht zijn steentje bijdragen.

Het Lazio van Mudingayi gaat tegen Atalanta op zoek naar een broodnodige thuisoverwinning. De Congolese Belg staat rechts op het middenveld. Bianchi neemt wellicht de plaats van Pandev vooraan in.

Bij Genoa, dit weekend actief in de stadsderby tegen Sampdoria, geen Vanden Borre. Onze landgenoot wordt uit de ploeg gehouden door Konko.

De andere wedstrijden van de drieëntwintigste speeldag:
Reggina - Udinese
Palermo - Cagliari
Napoli - Empoli
Siena - Torino
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties