Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadio Ennio Tardini
Milan blijft steken op gelijkspel
Maarten Vandenabeele

AC Milan haalt voorlopig Fiorentina bij op de vierde plaats in de Serie A, maar met een 0-0 in Parma kunnen de Rossoneri moeilijk tevreden zijn.

Emerson mocht nog eens starten bij Milan, zodat Pirlo wat rust kreeg. Voorin was Inzaghi de enige spits. Bij de Gialloblu stond Lucarelli toch aan de aftrap.

De Rossoneri waren erg matig in de eerste helft: enkel de thuisploeg kon voor wat dreiging zorgen. Pisanu en Morrone mikten net over de dwarsligger en Pisanu kon in de 38e minuut van heel dichtbij net niet besluiten. Even daarvoor had Kalac ook een kopbal van Reginaldo over moeten tikken.

Na de pauze kwam Milan wat meer gedreven uit de kleedkamer. Nesta ging eerst nog in de fout, zodat Budan bijna voor 1-0 zorgde, maar daarna pakte Kakà uit met een zwaar schot, dat Bucci de nodige problemen bezorgde. Inzaghi kwam dichtbij een doelpunt en in de rebound kreeg ook Gilardino de bal niet voorbij het Parmasluitstuk. Ambrosini zag zijn schot nipt over gaan. Ondanks tal van kansen in de tweede helft bleef het 0-0.

Maldini kwam na de rust in het veld bij Milan en bereikte zo een nieuwe mijlpaal: het boegbeeld van de Rossoneri speelde zijn 1000e officiële wedstrijd.