Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juventus wint topper
Maarten Vandenabeele

Juventus won de topper van AS Roma en daardoor lijkt Inter nu zo goed als zeker van een nieuwe titel. De Nerazzurri hebben 11 punten meer dan de Romeinen en 12 meer dan Juventus.

Juventus pakte uit met een tridente: Del Piero (foto), Trezeguet en Iaquinta stonden aan de aftrap. Bij Roma nam Ferrari weer plaats in de verdediging, want Juan was nog niet klaar voor het grote werk.

De thuisploeg startte onmiddellijk erg agressief en Roma had het moeilijk. Grote kansen bleven echter uit en in de 18e minuut staken de Giallorossi voor het eerst de neus aan het venster: Mancini schoot, Totti deed de bal afwijken, maar Chiellini kon de bal nog wegwerken. Juventus kreeg een goede kans via Del Piero, maar Doni pakte zonder problemen de kopbal. In de 39e minuut moest de doelman wel alles uit de kast halen op een knap vluchtschot van Iaquinta. Kort voor de pauze werd Nedved foutief gestuit door Mexes, die aan zijn tweede gele kaart ontsnapte. Juve kreeg wel een vrije trap, net voor de rechthoek, en Del Piero trapte die hard in de rechterbovenhoek: 1-0. Onmiddellijk daarna stond het bijna weer gelijk: Legrottaglie wilde opruimen, maar zijn redding belandde tegen de eigen paal.

In de tweede helft startte de Oude Dame zonder Camoranesi, die geblesseerd zijn plaats liet aan Nocerino. De Romeinen moesten wat terugdoen en kwamen steeds meer dreigen. Meer dan een resem corners leverde dat echter niet op. In de 77e minuut poeierde De Rossi een vrije trap richting doel, maar Buffon kon redding brengen. Het was meteen de laatste grote kans voor de bezoekers, want Juventus controleerde verder de wedstrijd en een erg bedrijvige Del Piero forceerde bijna nog de 2-0, maar Iaquinta kon net niet afwerken.