Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadio Orneste Granillo
Fiorentina schudt Milan weer af
Maarten Vandenabeele

Fiorentina heeft Milan weer op drie punten gezet na nipte winst tegen Catania. Sampdoria won de stadsderby en Lazio pakte eindelijk nog eens een ruime overwinning. Cagliari en Reggina raken afgezonderd onderaan.

Fiorentina speelde een aardige eerste helft tegen Catania, met een glansrol voor Pazzini en Mutu. Scoren lukte pas op 5 minuten van de pauze: Santana zette voor van op rechts en de vrijstaande Kuzmanovic (foto) kopte hard in doel, 1-0.
In de tweede helft moest doelman Frey al snel naar de kant en zijn vervanger Avramov moest zich al na enkele minuten omdraaien: met een knap afstandschot, na een corner, bracht Vargas de stand op 1-1. In de 70e minuut kwam Mutu op 30 meter in balbezit, hij liep een tiental meter en knalde daarna de bal enig mooi in de bovenhoek: 2-1. Het doelpunt was meteen goed voor de overwinning.

Udinese ging winnen in Reggio Calabria. Pepe bracht de bezoekers al na 8 minuten aan de leiding, 0-1. Kort voor de pauze kwam Reggina dicht bij de gelijkmaker via Amoruso, maar Handanovic redde knap.
In de 63e minuut zette Di Natale Udinese op rozen met de 0-2, maar Modesto bracht met een persoonlijke actie de spanning terug op een kwartier van het einde. Met een counter in de extra tijd besliste Di Natale de wedstrijd: 1-3.

Genoa, met Vanden Borre andermaal 90 minuten op de bank, verloor met het kleinste verschil van stadsrivaal Sampdoria. In de eerste helft was de promovendus licht de betere ploeg, maar in de 61e minuut kreeg Danilo zijn tweede gele kaart. Sampdoria kon slechts enkele minuten voor affluiten profiteren van de man meer: Cassano, opnieuw in grootse doen, zorgde voor het mooie voorbereidende werk, waarna Maggio eerst nog doelman Rubinho op zijn weg vond, maar in de rebound toch kon afwerken: 0-1.

Lazio had weinig problemen met Atalanta: Rocchi scoorde tweemaal vanop de strafschopstip en tussendoor pikte ook Pandev zijn goaltje mee, 3-0.

Palermo won van rode lantaarn Cagliari. Cavani kreeg, door de schorsing van Amauri en Miccoli, zijn kans en bracht de Rosaneri na 23 minuten 1-0 voor. Net daarvoor had Fontana een mirakelredding uit zijn oude lijf moeten schudden om Jeda van de 0-1 te houden. Op slag van rust werd het 2-0: Jankovic pakte uit met een grondscherend schot.
Kort na de herneming scoorde Cavani opnieuw, maar dit keer in eigen doel, zodat de spanning terug was: 2-1. Helemaal op het eind hield Fontana zijn ploeg opnieuw recht op een kopbal van Acquafresca.

Empoli behaalde een belangrijke overwinning in Napels. Na 21 minuten scoorden de bezoekers: Giovinco stuurde Pozzi weg, die de 0-1 niet liet liggen (foto). In de 37e minuut kwam Napoli langszij via Mannini: 1-1.
Beide ploegen begonnen de tweede helft met zijn tienen: tijdens de rust kregen Zalayeta en Piccolo het met elkaar aan de stok en beide kemphanen kregen rood. In de 65e minuut scoorde Pozzi opnieuw, 1-2. We moest hij daarna geblesseerd naar de kant. Even later werd Giovinco gepakt door Domizzi, die de laatste man was en dus met rood mocht vertrekken. In de 81e minuut kreeg de thuisploeg de doodsteek: op een tegenaanval bediende Buscè Budel, die maar binnen te tikken had: 1-3.

In Siena - Torino bleef het 0-0.