Club pakt eerste CL-punt

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge behaalde vanavond een 1-1-gelijkspel tegen Celta Vigo. Club zette op karakter een 0-1 achterstand recht nadat het de volledige tweede helft met een man minder afwerkte. Invaller Saeternes scoorde het Brugse doelpunt.

Club Brugge begon zoals verwacht met Birger Maertens centraal achterin en Sandy Martens voorin. Simons speelde op het middenveld. In de aanvangsfase kon Club de Spaanse debutant van zich afhouden. De Bruggelingen speelden hun wedstrijd en het vertrouwen leek groot. Er viel echter weinig animo te beleven in het Jan Breydelstadion. Club vond geen ruimte en eens de Spanjaarden de bal hadden veroverd was het voor blauw-zwart bijzonder moeilijk om oplossingen te zoeken. Na een half uur moest Stoica geblesseerd naar de kant waardoor Englebert zijn opwachting kon maken. Kansen bleven echter uit, terwijl de duels heviger werden. Mendoza werd op slag van rust weggestuurd toen hij zich revancheerde op José Ignacio die de Peruaan eerst een tik verkocht.

Club kreeg kort na de rust een tweede opdoffer. Juanfran ging de volledige linkse flank af, kwam naar binnen en klopte Butina. Celta plooide daarna wat terug om de voorsprong tegen tien Bruggelingen te verdedigen, waardoor Club meer ruimte en tijd kreeg om aanvallen op te zetten. Toch kreeg Club de bezoekende muur niet ontwricht, waardoor ook in de tweede helft de kansen ver te zoeken waren. Club bleef echter knokken en vijf minuten voor de officiële tijd verstreken was, zette Saeternes zich door na een pass van Gvozdenovic en via de voet van Juanfran verdween de bal in het net. Club zag de angst bij de Spanjaarden en Contreras moest Saeternes tegen de grond trekken om erger te voorkomen. De vrije trap leverde niets meer op. In de blessuretijd kreeg Martens nog een tweede keer geel voor een schwalbe waardoor Club de wedstrijd met negen uitspeelde. Het Brugse publiek zag zich bestolen door de Griekse scheidsrechter.

Club Brugge: Butina, De Cock, Clement, Maertens (69' Gvozdenovic), Van der Heyden, Stoica (32' Englebert), Simons, Ceh (78' Saeternes), Verheyen, Martens, Mendoza

Celta de Vigo: Pinto, Angel (78' Velasco), Sergio, Contreras, Juanfran, Berizzo, Vagner, José Ignacio, Jesuli (82' Sylvinho), Gustavo Lopez (64' Jandro), Milosevic

Doelpunten: 50' Juanfran 0-1 84' Saeternes 1-1
Geel: 35' Verheyen, 39' Van der Heyden, 42' Angel, 49' Martens, 60' Sergio, 87' Contreras, 88' Berizzo

Rood: 45'+2' Mendoza, 89' Martens (2 keer geel)
Scheidsrechter: Kasnaferis (Gri)
Toeschouwers: 27.000