Hewian Lanaken uit topvijf

Hewian Lanaken uit topvijf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de voorbije speeldag kreeg Hewian Lanaken op Stand. Luik een zware nederlaag te incasseren. En om dat Zuid-West-Vlaanderen profijtig won bij VCE Aalst valt de Limburgse club weg uit de topvijf.

RSC Anderlecht had het behoorlijk moeilijk om Oud-Heverlee Leuven van het lijf te houden. In de eerste helft was RSCA de betere ploeg. Dat leidde overigens tot een strafschopfout op Ellen Dooremont. Die zette zelf de elfmeter om voor de thuisploeg. Na de hervatting zette OHL alles op alles en drukte Anderlecht terug. Desalniettemin waren het de gastvrouwen die via Ann Puttemans verdubbelden. De bezoeksters bleven in hun kansen geloven ondanks men inmiddels de slotfase was ingegaan. Vijf minuten voor tijd kreeg OHL een penalty die Ingrid Van Herle perfect afmaakte. Desondanks kon Anderlecht de zege vasthouden.

Leider R. Wezemaal, zonder Christel Vautmans (vervangen door Jessy Torreele) domineerde bij mede-hekkensluiter Microob Veltem de ganse partij. Aanvankelijk bleek pech Wezemaal parten te spelen. Kristel Verelst (2) en Annelies Timmermans troffen immers de lat. Halfweg lukte het toch voor Verelst. En wanneer Timmermans met een zuivere hattrick de stand gevoelig aandikte was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Net voor rusten prikte Niki De Cock de forfaitcijfers op het bord. Na de hervatting kwamen de bezoeksters net aan geen dozijn doelpunten. Verelst, De Cock (2)troffen opnieuw raak. Halfweg scoorde Sindy Put een negende doelpunt waarna Evi Willekes met een kopbal en Brenda Das het eindresultaat vastlegden.

Ook Sinaai Girls veegde met orkaankracht uittredend kampioen SK Lebeke-Aalst van de grasmat. Na amper vijf minuten zette Katja Sterck met een succesrijk afstandsschot de toon voor een heus doelpuntenfestival. Na een kwartier hadden Elien Vanoverloop en Peggy Audenaert de stand verder aangedikt. In het verder verloop van die eerste helft deden Vanoverloop en Audenaert nog eens hun duit in het doelpuntenzakje. Na rust kon Sinaai Girls rustig wisselen al bleef de scoremachine op volle toeren draaien. Hadewijch Heyrman (2), Sarina Heirbaut, Audenaert en de ingevallen Anja Roels maakten meteen de klus af.

Bij Eva's Kumtich moest Zultse VV de wet van de sterkste ondergaan. Enkel in de beginfase konden de geel-groene bezoeksters enige weerbaarheid etaleren. Darline Vandendorpe werd echter tijdig afgestopt door Sabrina Broos. Ils Goris en Inge Wuyts legden voor rust de basis van de thuiszege. Na rust kon Zultse met windnadeel weinig initiatieven ontwikkelen tegen Kumtich dat het balvoordeel perfect uitvoerde want Goris scoorde een derde keer terwijl net voor affluiten Mieke Verstraeten een vierde keer raak trof.

Zuid-West Vlaanderen klimt naar de vierde plaats na een moeizame zege bij VCE Aalst terwijl Lentezon Beerse stilaan de neus aan het venster steekt om de topvijf binnen te dringen. Bij Oostende kon Beerse de strijd onder controle houden. Met het kleinste verschil stak Lentezon de driepunter op zak.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties