Nederland_Belgie 3-0

Nederland heeft tegen Belgie verdiend de zege behaald. Een nogal zenuwachtig Nederland nam in de aanvang een licht overwicht en kon na 14 minuten dankbaar profiteren van een mistasten van doelvrouw Gave Van Poucke. Monique Van Veen hoefde de bal maar in het legde doel te tikken. Toch kon de thuisploeg niet echt imponeren: een schot van Annemieke Grifioen hoog over doel was het eerste halfuur het enige wapenfeit van Oranje. Tien minuten later kreeg Windey geel en op de vrije trap die volgde moest Gave Van Poucke tweemaal redding brengen.

Belgie begon snediger aan de tweede helft. Vooral Femke Maes viel daar in op: zij schoot over de lat en besloot rakelings langs het doel van Marleen Wissink. Geen meeval dus, maar zoaols gewoonlijk een opdoffer aan de overkant: Marlies De Boer kopte een vrije trap kansloos voorbij Gave Van Poucke en meteen zaten de rode duivelinnen in het kamp van de verslagenen.

Nederlaznd voetbalde nu meer ontspannen en Jessica Torny prikte halfweg tweede helft de 3-0 op het bord. Twintig minuten voor het eindsignaal pakte Katryn Windey haar tweede geel en kon Belgie met 10 verder. Nederland kon die numerieke meerderheid niet verder meer uitbuiten want het waren de rode duivelinnen die weer in de wedstrijd kwamen. In de slotfase verknoeide Nederland echter nog twee rijpe kansen zodat Belgie een echte afgang werd bespaard.(Bron: Paul Dijkmans)