Anderlecht blijft met lege handen achter

Anderlecht blijft met lege handen achter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern speelde een barslechte wedstrijd, maar heeft zich wel weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De thuisploeg was de betere in de aanvangsfase. Ondanks alle vedetten bracht Bayern toch te weinig. In de tweede helft heeft Anderlecht het op wilskracht geprobeerd, maar meer dan enkele halve kansen kwamen er niet. Een domme strafschopfout van Zewlakow kost Anderlecht een plaats in de tweede ronde van de Champions League. Meer zelfs. Het Europees avontuur van Anderlecht zit er helemaal op.

Opnieuw een avondje alles of niets voor België, maar de druk lag ditmaal meer bij de tegenstrever. Bayern Munchen kon zich niet veroorloven om voor het tweede opeenvolgende jaar er al na de eerste ronde uit te vliegen. Hitzfeld gooide dan ook een pak aanvallende troeven op de grasmat. De thuisploeg ging meteen op zoek naar de eerste treffer en Bayern kwam dan ook tot enkele goede mogelijkheden in de aanvangsfase. Een echte stormloop bleef echter uit, maar de Duitse dreiging bleef steeds aanwezig. Bij een kopslag van Ballack kon Zitka net voor de neus van Zé Roberto ingrijpen. De Brusselaars hadden problemen om de bal in eigen rangen te houden.

Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft kon Anderlecht een eerste keer gaan kamperen op de Beierse helft. Toch bleef Bayern de betere ploeg. Vooral op stilstaande fases waren de Duitsers regelamtig gevaarlijk. Een vrije trap van Hargreaves ging maar net naast. Vlak voor rust kreeg Bayern waar het recht op had. Zewlakow gaf Pizarro een por in de rug en Nielsen legde de bal op de stip: Makaay faalde niet en Anderlecht moest aan de bak.

Anderlecht kwam dan ook na de rust, maar moest opletten voor de gevaarlijke tegenprikken. Een schuiver van Makaay ging maar net naast. De Duitsers kropen massaal terug en Anderlecht mocht komen. Het kon echter te weinig doen met het balbezit dat ze kregen.

Pas in het laatste kwartier konden de Brusselaars tot kansen komen. Hendrikx schoot te zwak in en een voorzet vanop rechts was net te hard voor Aruna. Aan de overzijde redde Zitka een poging van Sagnol. Anderlecht trachtte de Duitse muur te slopen, maar een kopbal van Aruna was niet goed gericht. Bayern bleek bovendien een meester in het tijdrekken en de Deense ref Nielsen liet rustig begaan. In de ultieme slotfase van de wedstrijd kwam Anderlecht nog bijzonder dicht bij een verlossend, gelijkstellend doelpunt, maar Kahn hield zijn ploeg recht op onder andere een schot van Iachtchouk.

Bayern München: Kahn, Kuffour, Linke, Lizarazu, Salihamidzic (78' Schweinsteiger), Ballack, Zé Roberto (66' Sagnol), Hargreaves, Santa Cruz, Makaay, Pizarro

Anderlecht: Zitka, Kompany, Tihinen, Deschacht, Zewlakow (64' Wilhelmsson), Hasi (78' Iachtchouk) , Zetterberg, Baseggio, Hendrikx (86' Kolar), Mornar, Aruna

Doelpunten: 41'Makaay 1-0

Gele kaarten: 40' Tihinen, 41' Zetterberg, 45' Baseggio, 85' Makaay
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties