Geweldige stunt Hibernian, De Boer mist

Hibernian heeft voor een ongelooflijke stunt gezorgd in de Schotse League Cup. Het versloeg Glasgow Rangers in de halve finale en speelt in de eindstrijd tegen Livingston. Het is voor de eerste keer sinds het seizoen 1995-1996 dat er een finale plaatsvindt zonder Celtic of Rangers.

Hibernian speelde met het mes tussen de tanden, maar toch kwam Rangers op voorsprong. Frank en Ronald De Boer stonden allebei in de basis. Mols lukte vijf minuten voor de pauze de openingstreffer. Enkele minuten eerder had Artete al een strafschop gemist voor Rangers. In de tweede periode bikkelde Hibernian verder en dat werd beloond. Dobbie scoorde in de 79ste minuut de gelijkmaker en zette Easter Road (foto) met 17.500 fans in vuur en vlam. In de straffenschoppenserie toonde Hibs zich het sterkst: 4-3. Shota Arveladze miste al meteen voor Rangers. Maar niemand minder dan Frank De Boer ging bij de beslissende penalty (opnieuw) in de fout.

Hibernian of Livingston kunnen zich opmaken voor UEFA Cup-voetbal volgend seizoen. Zij spelen de finale op Hampden Park.