Voorbeschouwing 23ste speeldag

Voorbeschouwing 23ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Start van de derde periode

Dit weekend wordt de derde en laatste periode op gang geschoten. Wie niet meer via de stand aan een eindrondeticket kan geraken, krijgt de komende twaalf speeldagen een laatste kans. Periodewinnaars Geel en Tubeke mogen zich al zeker van de eindronde noemen. Eén van het topduo (Brussels, Oostende) zal zich ook wel via de stand voor de eindronde kunnen plaatsen. Andere ploegen uit de top zoals Roeselare, Zulte-Waregem of Dessel Sport hebben bijgevolg nog een laatste mogelijkheid op een eindrondeplaats. Tenzij een ploeg uit de middenste regionen alsnog het laatste ticket zou wegkapen ...

Grote affiche van deze speeldag is Brussels - Geel. Brussels bleef de laatste twee weken steken op een 0-0 terwijl Geel vorige week slechts met het kleinste verschil Ronse thuis kon kloppen. Brussels wil zich geen misstap meer veroorloven in de laatste rechte lijn naar een eventuele titel. Geel kan zich rustig voorbereiden op de eindronde.

KV Oostende, tweede in de stand, heeft een verplaatsing naar Tienen voor de boeg. Als de West-Vlamingen hun ambities willen rechtvaardigen, moeten ze de drie punten naar huis meenemen. De nummers drie en vier in de stand staan misschien voor een lastige verplaatsing. KSV Roeselare reist af naar de Oost-kantons. Eupen is zeker in eigen huis geen gemakkelijke tegenstander. Dus het wordt afwachten of Roeselare zich aan de top handhaaft. Periodewinnaar Tubeke moet naar Deinze, dat vorige week omwille van de sneeuw niet speelde. Nochtans waren de Oost-Vlamingen 2004 goed ingezet met een 7 op 9.

Zulte-Waregem gaat op bezoek bij de laatste in de stand. Ondanks de terugkeer van een rits geblesseerden liep het de laatste weken wat stroef bij Zulte-Waregem. Winst op Denderleeuw is dan ook het minste wat de supporters verwachten. Denderleeuw moet zich dringend herpakken of Derde Klasse wenkt want twaalf punten na 22 speeldagn is bitter weinig. Dessel kan met de top meeschuiven als het thuis Wezet klopt. Ronse, een ploeg die in 2004 nog niet kon scoren, krijgt een kans in de thuismatch tegen Aalst. Sporting West hoopt op een trainerseffect tegen Hamme. Met een zege komen de troepen van pas begonnen trainer Makelberghe in een veilige zone.

Voor sommige ploegen valt er niets meer te winnen of te verliezen. Zo kan men Maasmechelen - Virton de eerste einde-seizoensmatch noemen. Beide ploegen zullen waarschijnlijk niet degraderen maar komen te kort om een hoge plaats in de stand te pakken. Zij kunnen rustig het seizoen uitspelen. Of voor die derde periode gaan ...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties