Brazil 7 Soccer komt naar België

Brazil 7 Soccer komt naar België
Foto: © SC

De opgang en explosie van de alternatieven van veldvoetbal lijkt nog nauwelijksaf te stoppen. Futsal en Beachsoccer nemen Europa stormenderhand in.
In de winter worden indoortoernooien georganiseerd met boarding en sinds kortetijd groeit het plan in België om nog een nieuwetak van de voetbalsport naar België te brengen.De firma Maxposure Belgium heeft van de wereldfederatie van Society 7 Soccer devraag gekregen om hun sport in gans Europa op de kaart te zetten. Ook in Belgiëkomt het Society Soccer en Marc Van den Broeck, manager van de firma Maxposure Belgium, licht toe:


Wat is Society 7 Soccer?

Het getal 7 duidt op het aantal spelers per ploeg. Er wordt gespeeld op eengrasveld, natuur of synthetisch en het veld heeft de grootte van een kwartvoetbalveld. Er wordt gespeeld met doelen van 550cm x 220 cm.

Wat is het opzet?

De sport komt uit Brazilië. Daar is het natuurlijk zo dat ereen overvloed aan talentrijke voetballers is en dat iedereen probeert via sportzijn sociaal niveau wat op te krikken.Bij ons is het de bedoeling om op termijn iedereen de kans te geven om op eenveilige manier terug te keren naar het pleintjes voetbal door middel van eensport waarin de regels zo simpel mogelijk worden gehouden.
In Brazilië wordt de sport aanzien als de sport van de 21ste eeuw. DeBraziliaanse federatie telt ongeveer 9 miljoen aangesloten leden en er zijn4000 speelvelden. Ter beoefening van de sport zijn er in Brazilië zo'n 4500vierkante kilometer synthetische grasvelden beschikbaar.

Hoe wil je voor het Society7Soccer naast het veldvoetbal, het Futsal en hetbeachsoccer een plaats opeisen?

Het Society7Soccer moet gezien worden als een complement aan deze sporten. Wijwillen de mensen onder de vorm van evenementen deze sport laten bedrijven en geencompetitie met alle verplichtingen vandien implanteren. De tijdsspanne waarinSociety7Soccer vooral wordt beoefend is dan wanneer de andere kompetities stilliggen namelijk de zomerperiode.Wij willen verder een sport brengen waarbij randanimatie zeer belangrijk wordt.Wij bepalen in België de strategie van de ontwikkeling van deze sport ook zelf.Tussen dit en augustus 2005 willen we 10 a 12 tornooien organiseren om dan viaeen superfinal de Belgische kampioen van 2005 te kennen.
Dit jaar wordt de Belgische kampioen in 1 tornooi aangeduid.
Dit eerste exhibitietornooi heeft plaats in Antwerpen in juli.

Wie kan Society Soccer spelen?

Iedereen. Wij mikken vooral op voor de gelegenheid samengestelde vriendenploegenof bestaande bedrijvenploegen.

Je spreekt van randanimatie?

De randanimatie is zeer belangrijk in onze formule. Volgens mij is de tragedoorbraak van het Futsal vooral te wijten aan de grijze heren politiek van deheren in de federatie. Deze mensen geven hun sport geen eigen identiteit enwillen als het ware afgeschilderd worden als het kleine broertje van hetveldvoetbal. Zij nemen zichzelf veel te serieus. Voetbal is een feest is hetmoto van onze sport.
Daarom wordt er bijvoorbeeld ook gespeeld in 3 periodes van 12 minuten. Dynamiekis belangrijk.
Uiteraard kunnen we tijdens onze evenementen niet rond het fenomeen van de BV'sen zullen wij op alle grote events de BV's laten socceren als publiekstrekkers.

Waar vinden de eerste wedstrijden plaats?

De voorbereidingsperiode naar deze zomer is een beetje kort daarom wordt onseerste tornooi gespeeld op de bestaande grasweide op linkeroever in Antwerpen.
Maar het is onze bedoeling het volgend seizoen op te duiken daar waar niemandvoetbal verwacht op een synthetisch grasveld in het midden van de stad of opde parking van een grote winkelketen of op een braderij.
De spektakelwaarde wordt uiteraard bepaald door de kwaliteit van de spelers enwordt bepaald door de snelheid van uitvoering.Zo heb je bijvoorbeeld bij elke spelhervatting een echte kick-off waarin na eenkeer raken de bal binnen de 4 seconden op doel dient getrapt.
Het veld is kleiner dan bij gewoon voetbal en in verhouding zijn de doelen danweer groot.

Hoe zie je de toekomst?

Zoals gezegd organiseren we ons eerste tornooi in Antwerpen in juli en daarzullen de fouten uit de organisatie worden gehaald.
Om onze sport te doen slagen hebben we natuurlijk medewerking nodig en ik wil zeggen dat de Stad Antwerpen hierin een voorbeeld is. Eventuele geïnteresseerde organisators kunnen ons altijd berichten per mail van hun interesse naar mij (mvdbroeck@maxposure.nl).

Antwerpen wordt een tornooi van een hele week met 16 deelnemende ploegen, eenexhibitieavond een spectaculaire finale dag op zaterdag met BV's en deeerste interland tussen België en Nederland.We hebben ook gekozen voor VoetbalKrant.com als exclusieve mediainternetpartner en zullen via deze weg ons nieuws naar buiten brengen. Hou dezerubriek in de gaten als je wil meedoen aan dit eerste Belgische kampioenschap2004.

We werken trouwens dezer dagen aan het samenstellen van de statuten van deBelgische Society 7 Soccer federation maar we hebben wel om onze sport vluggerte ontwikkelen gekozen voor een spectaculairdere naam namelijk Brazil7Soccer.
Wij zijn nu op korte termijn uiteraard op zoek naar commerciële en mediapartnersen wij zijn ervan overtuigd met dit medium reeds een mooie partner te hebben gevonden.

Hou in alle geval deze rubriek in de gaten want de eerst volgende dagen zal er wel wat nieuws te rapen zijn.

Wie wil inschrijven kan dit hier =>>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties