Voorbeschouwing Veikkausliiga 2004

Voorbeschouwing Veikkausliiga 2004
Foto: © SC

Nu donderdag gaat de Veikkausliiga van start met kampioen HJK Helsinki als één van de favorieten voor de titel.

Toch vreest HJK-coach Keith Armstrong voor een moeilijker seizoen met betere tegenstanders dan verleden jaar. “Als titelverdedigers kunnen we dit seizoen niet minder presteren, toch denk ik dat de tegenstanders dit jaar beter gewapend zijn”, aldus Armstrong.
Daarboven komt nog eens dat HJK in het voorseizoen niet al te veel geluk heeft gekend, door vele blessures in de basiself. Op de transfermarkt hielt HJK zich vrij rustig , enkel Tommi Grönlund, 33 en voormalig Fins international werd overgeheveld van Helsingborgs IF naar de ploeg uit Helsinki.

FC Haka, dat verleden jaar op vier punten van HJK eindigde veranderde in het eerste opzicht niets aan hun ploeg van het vorige seizoen. De verwachtingen zijn hier zoals ieder jaar hoog.

Tampere United legt de lat veel hoger dan verleden seizoen. Door ondermeer de aankopen van voormalige Finse internationals, Jarkko Wiss, die terugkeert naar Tampere van Hibernian FC, en Antti Pohja, van Hammarby. Zij hopen hun succes van 2001 nog eens te mogen overdoen.

AC Alliansi zou wel eens de verrassing van het seizoen kunnen zijn. Vorige zondag nog versloegen ze FC Lathi in de finale van de Liga beker. Ze beschikken over de perfecte combinatie van zowel jonge als ervaren spelers.

Bij Myllykosken Pallo-47 voerde men deze winter een trainerswissel door, na vele jaren werd Juha Malinen vervangen door Ilkka Mäkelä. Het is echter nog te voorbarig om te zeggen dat dit al dan niet een gouden wissel is.

Inter Turku dat zijn seizoen verleden jaar rampzalig startte, maar zich tijdig herstelde, Liet al weten dat hun spelers dit jaar niet dezelfde fout gingen maken. Zij worden bovenaan in de middenmoot verwacht.

FC Lathi deed de opmerkelijkste transfer van het seizoen door een kleine maand geleden Finlands ‘grootste’ speler, Jari Litmanen, terug te halen naar de Veikkausliiga. Hun kansen stegen daardoor van goede middenmoter naar mede titelfavoriet.

FF Jaro, TPS Turku en Hämeenlinna die verleden seizoen op een veilige plaats van de degradatie eindigde worden ook dit jaar daar verwacht.

In de degradatie zone worden de nieuwkomers, RoPS Rovaniemi en TP-47 verwacht, desondanks dat ze beiden goed presteerden in het voorseizoen. De druk van de hoogste divisie zou wel eens kunnen doorwegen.
Ook FC Jazz, dat nog steeds met financiële problemen kampt, wordt hier verwacht.
FC KooTeePee dat enkele maanden geleden nog degradeerde maar door het wegvallen van FC Jokerit toch in de Veikkausliiga kon aantreden hoopt dit seizoen op behoud. Trainer Janne Hyppönen en enkele van zijn nieuwe spelers staan in voor deze taak.

Donderdag bijt Inter thuis de spits af tegen een op dit ogenblik sterk AC Alliansi en op vrijdag speelt titelverdediger HJK uit bij TPS.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties