Celtic bezegelt slecht seizoen Rangers

Celtic bezegelt slecht seizoen Rangers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kan afgezaagd klinken, maar de Glasgow Rangers zijn er opnieuw niet in geslaagd stadsrivaal en Schots kampioen Celtic Glasgow te kloppen. Dit keer werd het 1-0, waardoor Celtic dit seizoen de Rangers vijf keer klopte in evenveel duels.

Celtic Glasgow startte furieus en zag de bal al in de derde minuut tegen de netten vliegen. De scheidsrechter keurde de treffer van Stan Varga echter af wegens een fout van Henrik Larsson op Frank de Boer. De Rangers namen de eerste helft grotendeels voor hun rekening, maar Michael Mols en co kregen de bal niet binnen. De tweede helft werd dan weer ruimschoots gedomineerd door te thuisploeg. Varga en Petrov waren er dicht bij, maar ze toonden zich voor doel geen echte afwerkers. Ook Henrik Larsson had geen geluk: zijn pogingen werden tot tweemaal toe van de lijn gehaald. De Rangers ontsnapten, tot grote woede van de aanhang van Celtic, die claimde dat de bal wel degelijk over de lijn ging.

Enkele minuten voor tijd kreeg Larsson nog een zeer goede kans, maar hij schoot erg zwak in het zijnet. Uiteindelijk klaarde Chris Sutton de klus dan toch: in de 90e minuut legde hij de 1-0 winst vast voor Celtic. Na een overbodig duel - zowel Celtic als de Rangers zijn al zeker van respectievelijk eerste en tweede plaats - keren de Rangers zo voor de vijfde keer terug naar huis zonder derbywinst. Het is ondertussen al weer dertig jaar geleden dat Celtic er in slaagde om alle Old Firm's van het seizoen te winnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties