Reacties na eerste speeldag

Yves Dekoning

Jose Mourinho zat met gemengde gevoelens na de wedstrijd van Chelsea tegen Manchester United. Een vroege goal van Eidur Gudjohnsen bezorgde Chelsea de overwinning in de topper, maar Manchester United was duidelijk de betere ploeg. Mourinho gaf ruiterlijk toe dat de Mancunians onfortuinlijk waren dat ze zonder punten terugkeren van Stamford Bridge. Ze verdienden zeker niet om te verliezen. Toch vond de Portugees dat Chelsea de zege verdiende. De spelers vochten er voor, als een echt team.

Ook Alex Ferguson, de manager van Manchester United, had het over de pech die zijn ploeg had in de topper tegen Chelsea. De Mancunians speelden bij momenten echt schitterend voetbal volgens de Schot. Hij zag zijn ploeg de hele match domineren en de hele tweede speelhelft Chelsea wegdrukken, maar ze konden het overwicht niet omzetten in doelpunten. Ferguson hekelde vooral de gemiste kansen.

Bij Liverpool was manager Rafael Benitez tevreden na het gelijkspel in Tottenham. Hij was vooral blij met het geleverde spel in de eerste helft. Liverpool was duidelijk de betere ploeg, creëerde verschillende kansen en kwam via Cissé op voorsprong, maar de Reds zakten in de tweede helft wat weg. Volgens Benitez door vermoeidheid en het fellere spel van Tottenham. De gelijkmaker van Defoe was een juweeltje. Kapitein Steven Gerrard voegde daar aan toe dat Liverpool een punt meer haalde in Tottenham dan vorig seizoen en dus relatief tevreden huiswaarts keerde. Ook hij was tevreden over de geleverde prestatie.

Kevin Keegan, manager van Manchester City, was niet blij met de puntendeling (1-1) die zijn ploeg behaalde tegen Fulham. Hij vond City de eerste helft subliem en dominant, maar ze hadden pech dat ze niet verder kwamen dan de 1-0 van Robbie Fowler. De tweede helft was van mindere kwaliteit zodat ze uiteindelijk nog tevreden moesten zijn met één punt. Toch vond Keegan dat zijn team meer verdiende. Voor de wedstrijd had Keegan aan de pers laten weten dat Fowler eindelijk terug zijn beste niveau benaderd en klaar is om doelpunten te maken. Hij kreeg gelijk.

David Moyes, manager van Everton, had het vooral over de defensieve blunders van zijn spelers die Arsenal een vlotte zege (1-4) opleverde. Drie van de vier doelpunten waren zeker te vermijden volgens Moyes.

Sir Bobby Robson is aan zijn laatste seizoen als manager van Newcastle begonnen met een gelijkspel (2-2) tegen Middlesbrough. Volgens hem was Newcastle lichtjes de betere ploeg en verdienden de Magpies dan ook de zege, maar werden ze bestolen in de slotfase. De gelijkmaker van Hasselbaink was volgens Robson duidelijk hands. De Nederlandse spits miste de bal met het hoofd en werkte hem met zijn hand in doel.

De manager van Middlesbrough, Steve McClaren, dacht daar anders over. Volgens hem zag de scheidsrechter een doelpunt, vertelde Hasselbaink hem dat het goal was, en was het dus ook een geldig doelpunt. Hij was blij met de puntendeling en vond het verdiend op basis van de tweede helft.