Celtic wint bij Inverness

Celtic Glasgow heeft zondag met 1-3 gewonnen bij neo-eersteklasser Inverness Caledonian Thistle. De wedstrijd werd (zoals alle thuiswedstrijden van Inverness) gespeeld in het stadion van Aberdeen, op 160 km van Inverness.

Juanjo, ex-Livingston, kreeg namens Inverness in de 18de minuut reeds de rode kaart. Zeven minuten later zette John Hartson de netten bol: 0-1. Inverness leek te kraken, maar kwam één minuut voor de pauze knap op gelijke hoogte toen Wilson een strafschop benutte. De bezoekers uit Glasgow gingen in de tweede periode resoluut op zoek naar de overwinning. Stilian Petrov lukte in de 68ste minuut de bevrijdende tweede goal. Acht minuten later besliste John Hartson de partij.

Celtic behoudt zo het maximum van negen punten. Hearts en Rangers tellen 7 punten. Aberdeen, met 5 punten, verloor ook nog niet. Dunfermline, deelnemer aan de UEFA Cup, staat helemaal onderin met één schamel puntje.