Arsenal breekt record

Yves Dekoning

Arsenal heeft 3-0 gewonnen tegen Blackburn. Hierdoor is Arsenal al 43 wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League. Geen enkele ploeg deed ooit beter. Na 26 jaar is het record van Nottingham Forest gebroken.

Het werd een hard bevochten duel op Highbury. De bezoekers waren duidelijk niet van plan om zich te komen laten afslachten. In de eerste helft kon Blackburn gelijke tred houden met Arsenal, maar na de pauze maakten de Gunners het verschil. Thierry Henry kon in de 50ste minuut op aangeven van Dennis Bergkamp de 1-0 op het bord brengen. Acht minuten later mocht Henry een hoekschop trappen. Gilberto kopte richting doel en Cesc Fabregas devieerde met zijn knie de bal voorbij Brad Friedel. In de slotfase wist Jose Antonio Reyes er 3-0 van te maken. Weer lag een bedrijvige Henry aan de basis van het doelpunt.

Arsenal: Lehmann, Lauren, Toure, Cygan, Cole, Pennant (Ljungberg 77), Silva, Fabregas Soler (Flamini 86), Pires, Bergkamp (Reyes 77), Henry.

Blackburn: Friedel, Neill, Short, Gray, Gresko, Emerton, Tugay (De Pedro 77), Johansson, Matteo, Dickov, Stead (Yorke 63).